Supercykelsti får flere til at cykle

Supercykelsti får flere til at cykle

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Supercykelstierne gør det mere attraktivt at tage den tohjulede. Det viser tal fra den nyeste evaluering af supercykelstinettet. Her kan man se en stigning i cykeltrafikken, når en rute opgraderes til supercykelsti. 

Frederikssundruten er den af de fem nye supercykelstier (Allerødruten, Frederikssundruten, Indre Ringrute, Ring 4-ruten og Værløseruten), hvor pendlerne cykler længst med ture på knap 13 kilometer i gennemsnit hver vej. 

Den gennemsnitlige tur på en supercykelsti er 11 kilometer hver vej.

15 procent flere 
Frederikssundruten er 43 kilometer lang og forbinder Frederikssund, Egedal, Ballerup, Herlev og Københavns Kommuner. 

Den blev indviet i 2017, og evalueringen viser, at der dagligt bliver cyklet 42.000 kilometer på ruten. 

Det højeste antal cyklister ved et enkelt tællested var 4700, og ruten har betydet et løft i antallet af cyklister på 15 procent. Det fremgår af en evaluering af Frederikssundruten, som Via Trafik har lavet for Sekretariatet for Supercykelstier.

Frederikssundruten begynder ved Frederikssund Station, løber lige forbi den kommende Vinge Station og passerer derefter flere S-togsstationer på vej mod København. 

På den måde er det nemt for cykelpendlerne at kombinere cyklen med S-toget.

Få stop
Supercykelstierne er cykelstier, hvor man har lavet en række tiltag med det formål at forbedre komfort, sikkerhed og tryghed på stierne og tilbyde en rute med så få stop som muligt. 

Disse tiltag kan eksempelvis være fremrykkede busstoppesteder, overkørsler ved sideveje, før-grønt for cyklister, nedtællingssignaler til fart-tilpasning og højresving uden om signaler.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »