Elever sendt hjem fra skole

0

FREDERIKSSUND OG LEJRE KOMMUNE: På Jægerspris Skole blev torsdagen noget anderledes end forventet, da en lærer fra morgenstunden meldte sig syg med en positiv Covid-19 test. Den pågældende lærer underviser kun i én klasse, og for en sikkerhed skyld blev alle eleverne i den pågældende klasse sendt hjem med en anbefaling til forældrene om at lade deres barn teste for Covid-19. 

De lærere, som den Covid-ramte lærer har samarbejdet med, blev ligeledes sendt hjem for at blive tes-
tet.

Der er ingen af de hjemsendte elever og lærere, der har vist symptomer på Covid-19.

Når både børn og lærere kan fremvise en negativ coronatest, kan de møde ind på skolen igen. Hvis forældre ikke ønsker at lade deres barn teste, kan barnet komme i skole igen efter syv symptomfri dage hjemme.

Jægerspris Skole har underrettet alle klasser og forældre om situationen via AULA.

Følger situationen tæt
Frederikssund Kommune har siden midten af juli kun oplevet ganske få smittetilfælde med Covid-19. 

Med det stigende smittetryk i Danmark mødes kommunens sundhedsberedskab fremover to gange ugentligt for at følge situationen nøje.Der er stort fokus på, at alle kommunale institutioner følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og at kommunen er klar til at sætte ind med passende forholdsregler, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Det forlyder endvidere, at den Covid-ramte lærer på Jægerspris Skole har det godt.

Lejre Kommune
Onsdag blev der registreret to Covid-19-tilfælde blandt skoleelever i Lejre Kommune: En elev på Bramsnæsvigskolen og en på Allerslev Skole.

På Allerslev Skole er det besluttet at sende hele årgangen hjem (7. klasserne), da den smittede elev har haft nogle aktiviteter på tværs af klasserne. Samtidig er fire medarbejdere sendt hjem.

På Bramsnæsvigskolen vurderes det som tilstrækkeligt, at den smittede dreng holder sig hjemme, da han slet ikke har været på skolen i denne uge. (Lejre Kommune har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om dette.)

Alle forældre på begge skoler er informeret. På Allerslev Skole vil eleverne i de kommende dage modtage fjernundervisning, indtil de er blevet testet.

Deltag i debatten
Share.

About Author