DEBAT: Politikere uden gennemslagskraft

DEBAT: Politikere uden gennemslagskraft

LÆSERBREV
Af Ole Peltola
Muslingevej 7, 3630 Jægerspris

Hvor må det være rart for Venstre at have fundet et folketingsmedlem på den røde fløj, som de kan give skylden i forhold til en ny station i Vinge, så de selv kan fralægge sig ansvaret i den sag. Men kan de nu også det?
Hvis vi kigger på de store ting, som kommunen har forsøgt at holde fast i eller som kommunen har ønsket sig brændende efter kommunesammenlægningen, så kan man spørge sig selv hvordan kommunens politikere (både venstrefolk og socialdemokrater) er “lykkedes” med at få Folketinget eller Regionsrådet til at tilgodese Frederikssund Kommune?
Sygehuset er blevet kraftigt nedskåret og står vel reelt overfor en fuldstændig lukning, når det nye supersygehus er bygget færdigt i Hillerød.
Politistationen er netop blevet nedgraderet kraftigt, og væsentlige opgaver bliver flyttet til Hillerød, mens Helsingør slap med skrækken.
Motorvejens 3. etape (fra Måløv og til Frederikssund) står endnu ikke på budgettet til gennemførelse – den kan trække ud i årevis.
Kronprinsesse Marys Bro har vi kun fået, fordi vi selv “vil” betale, mens Storstrømsbroen nr. 2 nu er blevet bevilget uden egenbetaling for brugerne.
Der har ikke siddet en person fra Enhedslisten, som har stået i vejen for ovennævnte ting. Her har vores politikere bare manglet dygtighed og gennemslagskraft!
Og sådan er det også i forhold til stationen i Vinge. Hvis jeg var Folketingsmedlem ville jeg også holde fast i de rimelige minimumskrav, som en gruppe af partier har stadfæstet i et forlig, også selvom der kom en borgmester forbi.
Jeg mener, at problemet ligger i, at ingen har tillid til Frederikssund Kommune i denne sag, og derfor vil man se resultater, førend der kan dispenseres fra forlig, og pengepungen kan åbnes.
Og hvor svært kan det være? Lav en ny plan. Få den forankret bredt i byrådet og ikke mindst i befolkningen – I ved “dem” der render rundt ude på gaderne i kommunen.
Når planen er synlig og har bred opbakning, og når der er åbenhed omkring problematikkerne, og man samtidig har en kompetent person for bordenden i en meget kontrollerende og skarp styregruppe, så vil tilliden blive genoprettet og opførelsen af Vinge vil tage form igen til vores alles bedste.
Men vi kommer ingen vegne uden tillid – og den tillid får vi nok ikke med et økonomiudvalg som styregruppe, hvor vores desværre ikke særligt kompetente borgmester sidder for bordenden.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »