DEBAT: Nul-mobning

DEBAT: Nul-mobning

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)

 

Nul-mobning og op med trivslen. Den seneste trivselsmåling på skolerne viser fremgang, men også at der er brug for stærkere indsats.
Et af de nyeste midler er de 18 nye ungemæglere. De skal være med til at fremme trivslen blandt børn og unge.
På Center for Konfliktløsning har Ungemæglerne lært, hvordan man arbejder med konfliktløsning så de involverede i konflikten selv er med til at løse den. Mange voksne er vant til at fortælle børnene, hvordan de skal løse en konflikt. Det nye er, at de voksne i stedet hjælper børnene til selv at lære, hvordan de håndterer den. Så konfliktmægling er kommet på skoleskemaet.
Så nu undervises alle elever i 5. klasse i at ha’ en mæglende tilgang til konflikter. Når en hel årgang lærer det aktivt, kan det betyde at den viden går videre. På den måde får vi forhåbentlig en stor gruppe børn og unge, der har færre konflikter – samtidig med at de bedre kan håndtere konflikterne på en god måde.
Det er målet, at dette samlet set skal øge trivslen i skolerne, og i de miljøer, hvor de unge færdes.
Jeg glæder mig til at følge den nye indsats fra lærerne og pædagogerne, både på skolerne, fritids- og ungdomsklubberne samt fra vores gade-team. Jeg er også klar til at sætte yderligere ind, hvis der er behov.
Mobning og dårlig trivsel er ikke noget vi bare skal leve med, uanset hvor det sker. Der skal nul mobning på skoleskemaet.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »