DEBAT: Nul-mobning

DEBAT: Nul-mobning

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)

 

Nul-mobning og op med trivslen. Den seneste trivselsmåling på skolerne viser fremgang, men også at der er brug for stærkere indsats.
Et af de nyeste midler er de 18 nye ungemæglere. De skal være med til at fremme trivslen blandt børn og unge.
På Center for Konfliktløsning har Ungemæglerne lært, hvordan man arbejder med konfliktløsning så de involverede i konflikten selv er med til at løse den. Mange voksne er vant til at fortælle børnene, hvordan de skal løse en konflikt. Det nye er, at de voksne i stedet hjælper børnene til selv at lære, hvordan de håndterer den. Så konfliktmægling er kommet på skoleskemaet.
Så nu undervises alle elever i 5. klasse i at ha’ en mæglende tilgang til konflikter. Når en hel årgang lærer det aktivt, kan det betyde at den viden går videre. På den måde får vi forhåbentlig en stor gruppe børn og unge, der har færre konflikter – samtidig med at de bedre kan håndtere konflikterne på en god måde.
Det er målet, at dette samlet set skal øge trivslen i skolerne, og i de miljøer, hvor de unge færdes.
Jeg glæder mig til at følge den nye indsats fra lærerne og pædagogerne, både på skolerne, fritids- og ungdomsklubberne samt fra vores gade-team. Jeg er også klar til at sætte yderligere ind, hvis der er behov.
Mobning og dårlig trivsel er ikke noget vi bare skal leve med, uanset hvor det sker. Der skal nul mobning på skoleskemaet.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »