Borgmester må melde hus forbi

0

Af Tina Tving Stauning (A)
Borgmester

 Svar på læserbrev fra Johan Gaunitz:

Kære Johan. 

Jeg har ikke på noget tidspunkt været medlem af DOT, en sammenslutning af DSB, MOVIA og Metroselskabet og ikke siddet i bestyrelsen i nogen af disse selskaber. 

Jeg har siddet som menigt medlem af repræsentantskabet i MOVIA, hvor jeg på linje med andre kommuners repræsentanter kæmpede for de allerbedste rabatter til pensionister, der bruger den offentlige trafik.  

Alle trafikselskaber fik nemlig for få år siden pålæg om at finde en´ fælles løsning, så man nemt kunne rejse på tværs af kommuneskel, zoner og andre grænser. 

Efter mange forhandlinger bestyrelserne med flere imellem blev der indført et Rejsekort for pensionister, der giver mindst 25 procent  rabat på alle rejser og ingen spærretid, men en yderligere reduktion i prisen på 20 procent, hvis du rejser uden for myldretiden. 

Samtidig blev der indført et Pensionistkort, som man skal vælge, hvis man kun tager små faste ture, da det dermed er billigere at bruge end Rejsekortet for pensionister. 

Begge kort til pensionister er helt uafhængig af indtægt og andet, men kun alderen.

Ved omlægningen fik 6 ud af 10 pensionister billigere transport, og de sidste fire kom til at betale op til 100 kroner mere om måneden i forbindelse med omlægningen. 

Det var hverken vi eller de berørte brugere tilfredse med, men vi måtte acceptere dette kompromis. 

Det er ikke nemt at opfylde alles behov for mere og hurtigere kollektiv trafik til en lav pris. Men jeg vil stadig kæmpe for, at den fælles kollektive trafik bliver både grønnere og bedre. 

Share.

About Author