BiLidt grunden og Dansk Folkeparti

BiLidt grunden og Dansk Folkeparti

Af Inge Messerschmidt (DF)
Frederikssund byråd


Dansk Folkeparti ønsker,  som mange andre gør det, at der snart bliver bygget på adressen Strandvej 2 i Frederikssund –  BiLidt grunden.

Gennem de sidste år har der været flere forslag til byggeri i forskellige højder og drøjder – elipse, højhuse, etagebyggeri med tagterrasse mv.

På Byrådsmødet d. 25/10-2017 udsatte Byrådet vedtagelsen af en lokalplan for området, da det foreslåede byggeri igen gik ud over kommuneplanens vedtagne rammer. Der var derfor forhold, der først skulle vurderes af Planklagenævnet. 

Afgørelsen er nu modtaget, og forslag til Lokalplan er igen sendt i offentlig høring.Det forslag, der denne gang er sendt i høring, drejer sig om byggeri i 3 etager og op til 11,1 m i højden.

I efteråret 2017 blev der udarbejdet forslag til ændring af kommuneplanen i forhold til antal etager og byggehøjde.

20/12-2017 besluttede et enigt Byråd at stemme imod denne ændring og beholde byggehøjden på 8,5 meter.

Dansk Folkeparti mener, som vi har sagt hele vejen igennem diverse kommuneplansændringsforslag på BiLidt grunden, at der ikke skal bygges højere end kommuneplanen siger, at der ikke skal dispenseres for dette i en lokalplan, at der ikke skal røres ved bebyggelsesprocenten.

Det betyder ikke, at vi ikke ønsker, at der bliver bygget. Men af hensyn til området og helhedsindtrykket – men også beboerne – må man handle efter de bestemmelser, der af Byrådet blev fastholdt i kommuneplanen tilbage i 2017.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »