Vinge station

0

Af Klaus Hækkerup,  fhv MF(S). Frederikssund

Den 14. december tages Vinge Station i brug. Det er der grund til at fejre for borgerne i Frederikssund kommune.

Vinge-projektet er et gammelt projekt. Det var allerede medtaget i Regionsplanen for Hovedstadsområdet fra 1978 og det var planlagt, at der skulle bygges en station i tilknytning til området i forbindelse med etableringen af bydelen.

Da Frederikssund Kommune begyndte at udbygge området viste det sig imidlertid vanskeligt at få staten til at vedstå sit tilsagn om etableringen af stationen.

Først var Banestyrelsen, der står for udbygning og drift af stationer i Danmark, imod. 

Da den modstand var overvundet og udførelsen skulle realiseres, var der under venstres daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen passiv modstand fra Venstre (herunder Hans Andersen) og de Konservative, medens Liberal Alliances trafikminister direkte modarbejde etableringen.

Men et flertal af Folketingets partier vedstod det gamle statslige tilsagn om stationen og fik efterhånden stationen med i trafikaftalen og senere kom bevillingen til at anlægge den på finansloven.

Det var en rigtig, rimelig og nødvendig beslutning. Jeg er stolt af at have været en del af den.

Der er derfor grund til at takke de partier, der på Christiansborg til slut lagde stemmer til etableringen af stationen. Det drejer sig om Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Der er grund til særligt at takke to af Dansk Folkepartis politikere, der fik de sidste søm slået i, nemlig partiets daværende trafikordfører Kim Christiansen og tidligere byrådsmedlem i Frederikssund Byråd Pia Adelsten.

Nu kan den nye bydel i Frederikssund Kommune, Vinge, blive betjent med en god kollektiv trafikforbindelse til glæde for miljøet og de mange borgere, der fremover vil nyde godt af stationen og den nye 10-minutters drift.

Deltag i debatten
Share.

About Author