Velbesøgt loppemarked i Dalby

Velbesøgt loppemarked i Dalby

DALBY: Mange mennesker benyttede lørdag og søndag til at tage til årets loppefest i Dalby, som Dalby Idrætsforening var arrangør af for 46. gang.
Loppefesten i Dalby er først og fremmest et stort loppemarked som foreningens folk gennem hele året, har samlet effekter ind til. Pladsen har sjældent haft så mange effekter at byde på som netop i år, og både på pladsen. I det store kræmmertelt var der travlhed med salget lige fra starten lørdag middag.
Allerede i god tid før åbningen stor folk i kø for at komme ind på pladsen, og da formand Janne Jensen klippede snoren, var der nærmest kapløb for at komme ind til de gode tilbud, der havde trukket folk til fra nær og fjern.
Både lørdag og søndag var der arrangeret to auktioner, hvor loppefestens formand Mads Ritsmar kunne sætte særligt udvalgte effekter og mange sponsorgaver under hammeren, og ikke mindst lørdag var der gang i buddene.
Loppefesten i Dalby byder også på meget andet en loppemarkedet, og de mange fremmødte kunne blandt andet opleve ungdomsgymnaster fra Dalby, der gav opvisning. En ungdoms fodboldturnering med 10 hold blev afviklet i fobindelse med festen. Oven i dette var der masser af musik.
Deltagerne gik heller ikke glip af VM fodboldog 1-0-sejren til Danmark over Peru, da foreningen havde sørget for storskærm i teltet lørdag aften.
Loppefestens formand, Mads Ritsmar, kunne allerede lørdag give positive meldinger om et godt overskud til glæde for foreningens børn og unge. Han var samtidig stolt af, at der stadig kan samles et hundrede frivillige til at klare de mange gøremål i forbindelse med festen, som samler 1.500 mennesker.

300 til bankospil
Loppefesten i Dalby har tradition for at starte med et stort bankospil, som afholdes i Solbakkehallen. Det skete torsdag aften og omkring 300 mennesker fra nær og fjern deltog i spillet.

Dalby rykker op i serie 2
I sidste spillerunde i forårsturneringen havde Dalby udekamp mod FIF Hillerød, og den blev spillet samtidig med, at loppefesten var i gang i Dalby, men publikum fik undervejs i kampen meldinger og stillingen.
Kampen havde særlig interesse da Dalbyholdet i tilfælde af sejr ville rykke rykket op i serie 2. Den ventede sejr udeblev ikke, og der var stort bifald og lykønskninger, da spillerne vendte hjem til Dalby, hvor loppefesten var i fuld gang.
Dalby vandt kampen 5-0.
Kilde: Kente Ustrup

Fotos: Steen Westh
(Bemærk kreditering mangler i papiravisen – vi beklager)

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »