V tager fire år mere i borgmesterstolen

V tager fire år mere i borgmesterstolen
Borgmester John Schmidt Andersen og resten kommunalbestyrelsen skal nu ud at finde 163 millioner i en fart.

Det borgerlige valgforbund sikrede Venstres John Schmidt Andersen borgmesterkæden, selvom Socialdemokratiet fik det største antal stemmer.

Af Conny Probst

 

FREDERIKSSUND: Det var Socialdemokratiet, som fik det bedste valg i kommunen med 8.838 stemmer. Men det borgerlige valgforbund sikrer, at Venstre får borgmesterposten, som de også har haft den seneste periode.
Venstre (8.210 stemmer) Dansk Folkeparti (2.672 stemmer), Det Konservative Folkeparti (1.384 stemmer) og De Radikale (715 stemmer) blev hurtigt enige om en konstituering, som samler 13 mandater ud af byrådets 23 pladser.
– Aftaleparterne er enige om at række hånden frem til Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten for at indgå i en samlet konstituering, fortæller V-formand Mikkel Hessner på vegne af John Schmidt Andersen, Lars Thelander Bostrøm (O), Ole Søbæk (C) og Maria Katarina Nielsen (B).
– Indtil den proces er endelig, ønsker vi ikke at præcisere indholdet af aftalen yderligere.
Mandaterne
Det valgforbund, som Radikale Venstre indgik med Konservative og Liberal Alliance har indbragt R en plads i det kommende byråd.
Venstre (8.210 stemmer) har også nydt godt af det valgforbund, man indgik med Nye Borgerlige (290 stemmer). Det betyder, at partiet er gået fra otte til ni mandater.
Socialdemokraternes 8.838 stemmer rakte kun til de nuværende otte mandater. Det skyldes, at mandaterne bliver fordelt efter en særlig fordelingsnøgle, kaldet den d’hondtske fordelingsmetode.
Konservative har mistet et mandat og Borgernes Liste er røget ud af byrådet.
I det nye nye byråd får Socialdemokratiet otte pladser, Radikale Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten får hver en plads, Dansk Folkeparti får to og Venstre ni pladser.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »