Uretfærdig brugerbetaling på broen

Uretfærdig brugerbetaling på broen

Af Rasmus Stoklund folketingskandidat (S) 

For nylig indgik blå blok en infrastrukturaftale. Den rummer både gode og dårlige elementer. Det er positivt, at aftalen prioriterer både Frederikssund- og Hillerødmotorvejen ganske som vi gør i Socialdemokratiet. 

Andre projekter giver desværre noget mindre mening. 

Et eksempel kunne være omfartsvejen rundt om Mariager til 377 mio. kr., som ovenikøbet møder stor lokal modstand. 

Et andet eksempel kunne være den såkaldte ”Tullebane”. Det er en togstrækning fra Billund til Vejle, hvor Kristian Thulesen Dahl stiller op. 

Samfundsøkonomisk hænger en togbane mellem Vejle og Billund dog på ingen måde sammen. Det mener Mogens Fosgerau, som er professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet og han har udtalt til B.T: »Jeg kan ikke komme i tanke om andre trafikprojekter, hvor stort set alt er negativt, som det er her. Selve investeringen giver et stort minus. (…) Men gevinsterne er så bittesmå, at om så den her bane var helt gratis – altså at man fik den foræret som gave – så er det en hadegave. Man ville sige nej tak med det samme, for driften vil være alt for dyr. Det hænger ikke sammen.«

Det ville være oplagt at droppe et af de to skøre jyske projekter, som der saglig set ikke er behov for. 

Finansieringen kunne i stedet bruges til at droppe brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro. 

Det ville kun være retfærdigt – ikke mindst i lyset af, at den nye trafikaftale ikke rummer et eneste andet infrastrukturprojekt, som indebærer brugerbetaling. 

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »