Ugens klumme af Morten Kremmer

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Hornsherred i centrum

Spansk for let øvede

Efter alle officielle breve er blevet digitale, og håndskrevne breve er en saga blot, så er min familie ikke længere blandt de der tømmer postkassen hver dag. Det får vi som regel kun gjort en gang om ugen, når lokalavisen kommer. Det giver til gengæld en bunke tryksager at tage stilling til, men vi bladrer som minimum igennem dem. Det er egentlig en god lille onsdags tradition.

I denne uge var der bl.a. et blad fra FOF. “Din lokale aftenskole” står der på forsiden, og jeg synes det begreb dækker alt for dårligt.

For når man læser gennem de tilbud der udbydes, så kommer man hele verdenen rundt. Du kan lære at sejle, du kan lære at træne din hund, lave flødeboller eller lære fremmedsprog. Og det var her blandt sprogene jeg gik i stå. Ikke alene kan du vælge mellem fransk, tysk, spansk og flere andre – hver sprog udbydes på mange niveauer. Er du… øvet eller let øvet i spansk? Jeg stod simpelthen i køkkenet og overvejede hvordan man finder ud af det? 

Jeg er ikke selv på vej til at lære et nyt sprog, men jeg håber der er mange i kommunen som er. Jeg håber også mange vil lære blomsterbinding eller andet på programmet. Aftenskole må simpelthen være blandt de bedste ting vores samfund har opfundet. Mennesker lærer noget de interesserer sig for. De møder andre der også har den interesse. Man dyrker en hobby i et fællesskab fritaget for pligter og præstationer. 

Det er ikke forkert når FOF har valgt sloganet “Klogere, sundere, gladere”. Men jeg vil påstå at det slogan gælder for alle kultur og fritidsaktiviteter jeg kan komme i tanke om.

Man bliver faktisk også klogere af at spille fodbold, og man bliver ihvertfald sundere og gladere.

Det at mødes i fritiden til en aktivitet som deltagerne har til fælles, er en berigelse man ikke må fratage sig selv. Vi bør satse på det, prioritere det, og udvide udbuddet. Når vi til efteråret går til kommunalvalg, så håber jeg, at der er politikere der har set det samme og vil være med til at gøre vilkår for foreninger endnu bedre. Jo flere (unge) mennesker vi får engageret i fritiden, jo bedre bliver vores lokalsamfund. 

Hvis jeg skulle starte til spansk, så er jeg på Begynder/Rejsebrug-holdet, mandage kl 17.00

Morten Kremmer er formand for Skibby Aktive for Fjordlandet

Deltag i debatten
Share.

About Author