Ugens klumme af Jørgen C. Christensen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden m de er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Hornsherred i centrum.

Jeg er barnefødt på vores dejlige halvø, nærmere betegnet i Lille Karleby, og det er godt nok mange år siden nu. Og meget er forandret i årenes løb, men lige så meget er stadig det samme her på halvøen. Vores dejlige natur er i vid udstrækning bevaret og nænsomt plejet af private ejere og lodsejere.

Der er kommet flere stier til, der er åbnet op for mere og lettere adgang til naturen på hele halvøen.
Der er blevet bygget og nogle af byerne er vokset ganske meget, men stadig med respekt for den natur der omgiver os. Fortidens store herremænd har sat deres præg på udviklingen gennem generationer hvor man har bevaret respekten for både fortid og natur. Og det er derfor at Halvøen Hornsherred har så meget me-re at byde på, og som vi kan være stolte af. Derfor er jeg glad for at være med til at arrangere et åbent Hus på hele halvøen i pinsen i år. Vi kalder det Grøn Pinse 2022 fordi vi ønsker at ligge vægt på de grønne tiltag som vores virksomheder, landbrug, gårdbutikker og andre har, og som har lyst til at deltage og som vil holde åbent nogle timer i pinsen, så alle vores gæster kan nå rundt og besøge så mange steder som muligt. Vi opfordrer til at vores lokale kunstnere holder åbent hus og ligeledes de lokale gallerier, og vi forsøger at få markedsført det hele som den optimale besøgstur for hele familien på halv en. Vi prøver at få natur guider ud på mange af de skønne natursteder som findes, så hvis du har kendskab til et godt sted at besøge eller kender en god vandrerute, og lyst til at være guide i et par timer i løbet af pinsen, så kontakt mig venligst.

Der bliver arrangeret en længere vandretur søndag og mandag med udgangspunkt fra Rejsestalden i Jægerspris og ned gennem Fjordlandet. Alle andre der ønsker at være med kan tilmelde sig til undertegnede og få mere at vide om selve arrangementet. Vores åbent Hus og Grøn Weekend de tidligere  år har været rigtigt godt besøgt, både af lokale og gæster udefra. Og tilbagemeldingerne fra gæsterne har været meget positive og mange har oplevet nye steder de ikke kendte til i forvejen, eller besøgt kunstnere og gårdbutikker som har overrasket positivt. Jeg kan allerede nu afsløre at vores lokale museer Egholm, Selsø og Færgegården er med, og kommer med et godt tilbud til hele familien. Jeg ser så meget frem til en Grøn Pinse som vil berige og bringe mange mennesker rundt på vores skønne halvø og få så  mange store oplevelser som man nu kan nå på de 3 dage. Vi planlægger flere ture med Naturekspressen og håber folk udefra vil benytte de overnatnings steder vi har. Inden så længe vil der komme mere information ud både her i avisen og på facebooksiden ”Åbent Hus i Fjordlandet”.

Jørgen C. Christensen: Oldermand Skuldelev Bylaug, markedsansvarlig i Skibby Aktive, bestyrelsesmedlem i Multikulturforeningen, m.m.

Share.

About Author