Ugens klumme af Jørgen C. Christensen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Grund til optimisme

Jeg ved ikke om det er efter den store nedlukning grundet Covid-19, eller om folk bare er begyndt at interessere sig mere for deres lokalsamfund. Men på den nyligt afholdte generalforsamling i Skuldelev Bylaug, var min oldermands beretning fyldt med optimisme for fremtiden. Der er dog ikke tvivl om at mange nyder at komme ud og opleve noget sammen med andre mennesker, ud at høre levende musik igen, ud og more sig og få nye indtryk. Vores gadekærsmarked i juni måned, som var noget af det første større arrangement i området der kunne afholdes var meget velbesøgt og med godt vejr, god stemning, og næsten kolde drikke blev det også en stor succes. Og der hvor min optimisme kommer ind er, at jeg op til fik unge mennesker til at klare en del praktiske opgaver som pressede sig på. Unge tilflyttere eller børn af byen, men nogle vi ikke før har hørt fra i forbindelse med Bylaugets arbejde. Tidligere i år, hvor vi havde affaldsindsamling, mødte også nye tilflyttede børnefamilier op og deltog, og via opslag på aktuelle opgaver på facebook har vi fået frivillige til at klare diverse opgaver. Der er altså en øget vilje til ville stille op til lidt praktisk hjælp når opgaven er defineret. Nu vil jeg arbejde lidt på at få denne erfaring med ind i nogle af de mange andre foreninger. Det er jo typisk de samme mennesker der altid kommer og hjælper, eller stiller sig til rådighed i forskellige sammenhænge. Kan vi få flere unge til at se det positive i at være med til vores arrangementer og se at vores arbejde gør en forskel lokalt, så tror jeg at mange gode traditioner kan bevares og også fornys på de unges præmisser.

Meget snart skal vi bruge frivillige kræfter i forbindelse med Rød Løber Fredag i Skibby. Det er i Skibby Aktives regi, men stadig en stor event der kræver en del praktisk arbejde for at lykkedes. Og man kan god glæde sig til denne aften hvor vi har lagt op til både en masse god underholdning, sjove konkurrencer og en masse hygge for hele familien med mad og musik. Husk at se lokalavisen og følg med på facebook hvor der bliver annonceret de forskellige aktiviteter. 

Den 2. oktober er der igen Skuldelev Løb og denne dag har både Sportsklubben Kilden, Multikulturforeningen og Bylauget lagt op til den helt store familiedag med løb, håndbold, børneloppemarked, lege, konkurrencer og ikke mindst en koncert til afslutning med bandet Bloody Merry, som for år tilbage spillede til vores gadekærsfester. Hele dagen vil der være muligt at købe grillmad, salatbar og drikkevarer på pladsen. Her skal vi også bruge nye frivillige til at få det hele til at hænge sammen, da alle de sædvanlige folk der arbejder er optaget af de faste opgaver. Men med erfaring fra foråret og de meldinger som jeg får i andre sammenhænge, tror jeg virkelig vi er ved at nå et nyt engagement i vores dejlige område, hvor endnu flere vil være med til at løfte i flok. 

Jørgen C. Christensen:
Oldermand Skuldelev Bylaug, markedsansvarlig i Skibby Aktive, bestyrelsesmedlem i Multikulturforeningen, m.m.

 

Deltag i debatten
Share.

About Author