Mindeord

0

Fra Frederikssund Idrætsråd har vi modtaget nedenstående mindeord: 

Idrætten i Frederikssund Kommune har mistet en stor personlighed.

Henrik Kyvsgaard døde pludseligt torsdag den 12. august i sit og Hannes hus i Frankrig.

Henrik søgte altid uselvisk

de bedste løsninger for idrætten i Frederikssund Kommune, som det ordentlige og respektfulde menneske han var.

Henrik var formand for Skibby badmintonklub i to årtier og var en vigtig drivkraft i den periode i 90’erne og 00’erne, hvor klubben udviklede sig fra serieklub til divisionsklub.

Som formand arbejdede Henrik utrætteligt på, at alle hjørner af klubben fik plads til at udvikle sig, og han delte sit engagement i et samarbejde til gavn for de øvrige foreninger i Skibby.

Da kommunesammenlægningen blev en realitet i 2005, tog Henrik initiativ til dannelsen af Frederikssund idrætsråd, en paraplyorganisation som har til opgave at sikre idrættens interesser bedst muligt i hele den store Frederikssund Kommune.

Henrik var et skattet medlem af Frederikssund Idrætsråds bestyrelse til sin død og nåede at se, hvordan idrætsrådets ønske om centerdannelse begynder at tage form i Frederikssund idrætsby.

Henrik har med sin enorme vedholdenhed og fokus på samarbejde og udvikling en stor ære for, at idrætsrådet den dag i dag er velfungerende, og at rådet har fået en vigtig stemme i såvel byrådet som forvaltningen.

Idrætsrådet er sammensat af repræsentanter fra kommunens idrætsforeninger og to udpegede byrådsmedlemmer.

Henrik modtog i 2013 Frederikssundprisen som en anerkendelse af det store arbejde, han udførte på vegne af hele idrætten i Frederikssund kommune.

Vi, der kendte Henrik, vil savne og huske ham som indbegrebet af ordentlighed, et vidende, hjælpsomtog nysgerrigt menneske, som vi alle har kunnet lære af. Henrik har på fornemmestevis og som et forbillede for os andre, kæmpet demokratisk for idrættens stemme i hele Frederikssund Kommune på hans egen dygtige, forberedte, stille og alligevel bestemte og beslutsomme facon, baseret på faktuel viden og altid som medspiller i kampen for at fremme idrættens vilkår.

Æret være hans minde
På vegne af Frederikssund Idrætsråd
Søren Højlyng (sekretær) og Lars Møller (formand).

Deltag i debatten
Share.

About Author