To smittede beboere på Nordhøj 2

0

SKIBBY: I de midlertidige flygtningeboliger på Nordhøj 2 i Skibby blev to beboere i starten af sidste uge konstateret smittet med COVID19. De blev isoleret, og alle andre beboere blev testet efterfølgende.

Der er 29 beboere i de midlertidige flygtningeboliger i Skibby. Da beboerne på Nordhøj 2 bor tæt og ofte ser hinanden på fællesarealerne, var det nødvendigt at tage en række forholdsregler for at undgå, at smitten spreder sig.

De to smittede tog selv kontakt til Frederikssund Kommune for at få råd og vejledning. De blev isoleret i en lejlighed med eget bad og køkken i syv dage. Onsdag morgen  ankom en  såkaldt podebil. Den gav mulighed for at teste alle beboerne og få svar på testene ganske hurtigt. Samtidig tog Job- og Borgercenteret kontakt med alle beboerne og bad dem om at selvisolere sig, indtil de var testet negativ. 

Indtil testsvarene kom, sørgede sørgede Frederikssund Kommune for, at der blev leveret mad til beboerne, så de ikke skulle bruge fælleskøkkenerne til madlavning.

Kommunen har tillige sørget for at levere værnemidler til stedet, så beboerne har masker, håndsprit, handsker med mere. Beboerne er blevet oplyst om, hvordan de sikrer god hygiejne og rengøring, samt hvordan de bruger værnemidlerne.

Testsvarene viste heldigvis, at der ikke var flere smittede end de to, der allerede var kendskab til. 

Den hurtige indsats for at hjælpe beboerne i de midlertidige flygtningeboliger blev igangsat for at undgå, at der blev tale om et decideret smitteudbrud – og for at hjælpe og berolige beboerne, der meget naturligt var bekymrede over situationen.

Deltag i debatten
Share.

About Author