Test og vaccinationer

0

Borgmester John Schmidt Andersen har skrevet et åbent brev til Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – “Allerførst vil jeg gerne kvittere for samarbejdet med Region Hovedstaden vedrørende testmuligheder i Frederikssund Kommune.

Det nye Covid-testcenter i Skibby, der åbnede den 12. maj, har på blot to åbningsdage testet godt 1400 personer. Så det er altså godt givet ud, at der nu er mulighed for at blive testet i Skibby.

Når jeg skriver til dig nu, skyldes det, at tingene hele tiden udvikler sig, og det er min opfattelse, at vi bør reagere hurtigt for at holde smittespredningen nede bedst muligt.

Sommeren står for døren, og i Frederikssund Kommune – der er en sommerhuskommune med over 6000 sommerhuse – kan vi allerede nu mærke, at befolkningstallet øges, når det bliver weekend. De mange sommerhuse bliver fyldt op af folk fra store dele af hovedstadsområdet, hvor smitteniveauet generelt er højt. 

Om halvanden måneds tid vil mange indtage deres sommerhus for flere ugers ophold.

Derfor vurderer jeg, at det vil være rettidig omhu at forberede at kunne stille testkapacitet til rådighed i de områder, hvor vi har mange sommerhuse. Konkret kunne det være i Kulhuse eller i Jægerspris. Eksempelvis et tilbud som i Skibby med åbent to-tre dage om ugen.

Endvidere vil jeg også meget gerne kvittere for, at der nu er blevet åbnet for vaccinationer på Frederikssund Sygehus. Foreløbig skal der vaccineres en dag om ugen og frigives hertil 500 tider.

Vi har dog kunnet konstateret, at de første 500 tider er revet væk allerede længe inden den første vaccination fandt sted torsdag den 20. maj. Derfor vil jeg opfordre til, at muligheden for at blive vaccineret i Frederikssund øges med flere tider og flere åbningsdage.

Vi har mange borgere i for eksempel  Hornsherred, som har meget lang transporttid til de øvrige vaccinationssteder i regionen, og det vil være stærkt befordrende for borgernes vilje til at lade sig vaccinere, hvis det kan lade sig gøre, uden at det bliver en dagsrejse.

Jeg håber således, at Region Hovedstaden kan se fordelen i at styrke både testkapaciteten og vaccinationskapaciteten i Frederikssund Kommune. 

Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde herom og til at høre fra jer inden længe”.

Deltag i debatten
Share.

About Author