Staten må bidrage til kystsikring

Staten må bidrage til kystsikring

Af gruppeformand (S) Tina Tving Stauning
Frederikssund byråd og folketingskandidat (S)
Rasmus Stoklund
 

Der må og skal findes permanente løsninger i forhold til det stigende antal utrygge oversvømmelser, som vi oplever i Frederikssund kommune. 

Der er brug for en regional digeløsning. Gerne mellem Hundested og Rørvig og gerne med staten som en aktiv medspiller. 

Endnu en faretruende situation, hvor vandet i fjordene steg og steg i takt med utrygheden oplevede vi igen i weekenden. Omkring 2,5 millioner kroner kostede det atter Frederikssund Kommune at udlægge de nødvendige watertubes, køre sandsække ud og rydde op, da faren var drevet over.

Blot for at vi alle tænker: hvornår kommer den næste storm forbi? Hvornår skal vi igen utrygt følge vandet, der stiger og oversvømmer veje, kældre og huse? 

Den enkelte husejer har, som reglerne er i dag, det fulde ansvar for at beskytte sin ejendom, og der arbejdes vedvarende på at udbygge flere lokale diger i Frederikssund Kommune. Det er en lang og prisværdig proces, som mange frivillige bidrager til. 

Kommunen kan hjælpe med rådgivning og støtte, men det er langt fra nok. Vi bør i stedet have en regional løsning på banen, men det forudsætter, at staten både anderkender problemet og bidrager med finansiering.

Det er ikke rimeligt, at regningen samt alle bekymringerne og problemerne alene skal være et anliggende for de kommuner, der grænser ud til Roskilde Fjord og Isefjord.

Staten kunne starte med at iværksætte en undersøgelse af, hvordan man bedst etablerer en regional løsning. I kommunerne tager vi gerne del i arbejdet, og det haster. Utrygheden, over hvad fremtiden bringer af nye oversvømmelser, bør hurtigst muligt bringes til ophør, når det gælder kystsikring.  

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »