Skræmmer DMI pensionisterne?

0

Af Johan Gaunitz
Suppleant til
Ældrerådet i Frederikssund

Hvorfor skræmmer DMI  borgerne – herunder os pensionister?

Erkendes at Stormrådet har det noget  nemmere end de fleste da de kun opererer med fire faste felt – og det højeste er en ”100 års hændelse”. 

For Stormrådet er det virkeligheden uvedkommende da en 10.000 års hændelse, eller en 1.000 års hændelse som ”Bodil” hos dem stadig klassificeres som en 100 års hændelse.  

DMI derimod skulle gerne komme med mere konkrete og eksakte tal, men nu har vi blevet skræmt flere gange uden hold i virkeligheden. Senest, og ikke mindre end dobbelt op, ved ”Malik” hvor prognosen pludselig sprang op til mere end en 1000 års hændelse som Bodil jo var,  Hvordan kan det ske – er analysesystemet helt forkert? 

Enhver habil meteorolog burde vel tænke sig om hvis en maskinel prognose skulle  påstå at det kommer ikke bare en ny 1.000 års hændelse, men en stormflod mere sjælden end så, kun drygt otte år efter tusindårsfloden Bodil,  Sandsynligheden for at det er noget galt med prognosen burde, selv for en almindelig lægmand, være ret åbenbar !

DMI får jo en klat penge fra Stormrådet, så hvorfor kan DMI ikke bruge det tilskud til at lave prognoser der er tættere på virkeligheden  og ikke flere ”ulven kommer” opråb?   

Det er vel ikke devisen ”overdrivelse fremmer forståelsen”  det drejer sig om !  Det burde ikke være nogen grund til at fodre os med fejlagtige rene skræmmeprognoser!

Share.

About Author