Sjove og sunde madpakker

0

De cirka 500 børn i Hornsherred, der begynder i 0. klasse i august, og deres forældre kan få tips og opskrifter til en sjov og sund madpakke fra Mejeriernes Skolemælksordning.

SKOLESTART: En klapsammenmad med torskerogn samt tomat, agurk og gulerod som tilbehør. En grov chokoladebolle. En amagermad – klassikeren med en skive rugbrød og en skive franskbrød – med hytteost og salat.

Det er eksempler på, hvordan man nemt og uden at skulle bruge oceaner af tid kan gøre sit barns madpakke til en appetitvækker. Det er vigtigt – især hvis man er forælder til en søn eller datter, der sammen med cirka 500 andre børn i Hornsherred – og 60.000 børn i hele Danmark – begynder i 0. klasse i august.

For når man skal til at lære at gå i skole, er spisepausen en stor omvæltning. Væk er børnehavens trygge rammer med god tid til maden, hjælpende pædagoger og fællesskab om måltidet. 

Kortere pause
I skolen er spisepausen kortere, og med ofte kun én voksen til stede skal børnene være mere selvhjulpne; samtidig med, at mange børn ikke er vant til at have en madpakke med.

De udfordringer kan en madpakke, som med indbydende og sund kost giver barnet lyst til at spise, være med til at takle. 

Nemt at gå til
Men i en travl hverdag kan det være svært at finde på ideer til en inspirerende madpakke. 

Som en hjælp til forældre til børn i de kommende 0. klasser har Mejeriernes Skolemælksordning udarbejdet opskrifter, inspiration og tips, der sikrer energi og væske til en lang skoledag.  

Opskrifterne, der tager udgangspunkt i de officielle kostråd, og det øvrige materiale ligger på Skolemælk.dk.

Tjekliste til den sunde madpakke: 

• Spis rugbrød eller fuldkornsbrød 

• Få masser af frugt og grønt som snack, salat eller pålæg 

• Spis varieret pålæg af kød, ost, fisk eller æg 

• Sørg for, at barnet får væske.

Deltag i debatten
Share.

About Author