Sejlture med lokal fortæller

0

Det er lykkedes Skibby Aktive for Fjordlandet at øge mulighederne for at komme en eftermiddagstur på fjorden, hvor der sejles langs kysten forbi Eskildsø.

 FJORDLANDET: I sidste uge gav Skibby Aktive i samarbejde med Skjoldungelandet 58 medlemmer af Historisk Forening for Skibby-egnen mulighed for en sejltur på Roskilde Fjord med  ”Hjortholm”.

– På et par timen nåede vi med syv knob i timen fra Selsø Møllekrog, syd om Bredvig, Ægholm og Selsø Hage til Skovrenden mellem Østskoven og Eskilsø, fortæller den historisk forenings formand, Niels Nielsen. 

– Ud for Jyllinge vendte skipper om, og styrede os sikkert tilbage mellem de talrige sømærker, der advarer om de mange rev og sten, der findes i fjorden. Ikke mindst kræver det præcision at gå gennem den smalle passage i Gershøj-revet. 

Deltagerne var begunstiget af megen sol og svag vind, så båden lå stabilt, og de havde rig mulighed for at se de smukke landskaber langs bredderne fra en ny vinkel, der ofte rummer overraskelser. 

– Undervejs kom vi forbi ederfugle, som gennem de senere år er blevet så talrige i fjorden. Skarver og måger dominerede på dagen fuglelivet, mens vi kun observerede en enkelt fjordterne, som jo desværre er en af de arter, der er på tilbagegang på grund af rotteplage på øerne og menneskelige forstyrrelser, fortæller Niels Nielsen.

Den 6. og 13. august er muligheden der igen. Det koster 50 kroner, og så er der mulighed for at blive kørt med NATURekspressen fra Skibby til Selsø  Møllekrog og retur.

 

Deltag i debatten
Share.

About Author