Sindssygt glad for at få en stol

Sindssygt glad for at få en stol

Trods hård konkurrence og krads kritik fra Thomas Blachman klarede 16-årige Chili Intasan Pedersen fra Kirke Hyllinge X Factor Five Challenge og er nu blot ét enkelt skridt fra at synge live foran hele Danmark.  

 
Af Holger Vincents

 
KIRKE HYLLINGE: -Jeg blev sindssygt glad og meget overrasket over at få en stol, for de andre deltagere var vildt gode, siger Chili Intasan Pedersen ovenpå fredagens triumf i den nervepirrende X Factor-disciplin Five Chair Challenge, hvor det lykkedes den 16-årige gymnasieelev, som sidste deltager på scenen i X Factors unge kategori, at fravriste Martin en af de fem stole og dermed sikre sig adgangsbilletten til talentshowets næste runde.
Forud for stolelegen var gået en indledende audition, hvor dommer Thomas Blachman i hjemmevant kolerisk stil havde budt velkommen med ordene, man kunne måske finde noget fodtøj, der var lidt mere kvindeligt. Den spidse kommentar fra den skaldede trommeslager havde dog ikke held til at slå Chili ud.
– Jeg har jo set X Factor før, så jeg ved, hvad man kan forvente af Blachman. Jeg blev da overrasket over, at han kritiserede min holdning og mine sko, men det var ikke noget, der rystede mig, fortæller X Factor-deltageren, der også havde held til at holde nerverne i ro, da hun i fredagens program gik på scenen for at levere sin version af Major Lazor-hittet Cold Water.

 
Forstående lærere
– Jeg var mindre nervøs i forhold til min allerførste audition. Måske fordi jeg var den sidste i min kategori til Five Chair Challenge og derfor havde bedre tid til at forberede mig, siger hun.
Til daglig bor Chili Intasan Pedersen i Kirke Hyllinge med sin familie. Fra basen i den lille by udenfor Roskilde pendler stx’eren til klassekammeraterne på Himmelev Gymnasium, hvor hun går i 1.g. De seneste uger har undervisningen dog i stigende grad måtte vige pladsen til fordel for ture til København, hvor den har stået på prøver og optagelser til X Factors 10. sæson, der for tiden løber over skærmen.
– X Factor tager mere tid, end jeg lige havde forventet, og det har også givet nogle fraværstimer, men mine lærere er meget forstående overfor, at det ikke er noget, man oplever hver dag, og så har jeg nogle gode veninder, der holder mig opdateret, siger hun.

 
Musik på Himmelev
Den unge sangerinde er dog ikke fuldstændig fremmed over for underholdningsbranchen. Chili har således tidligere deltaget i både MGP og Voice Junior og er dermed, sine blot 16 år til trods, en erfaren kombattant i tv-transmitterede talentshows. Årsagen til, at hun sidste år valgte at melde sig til X Factor, skal dog i mindre grad findes i selve konkurrencesituationen. Det er først og fremmest de mulige musikalske milepæle, der trækker.
– Når jeg har siddet og set programmet med familien, har jeg tit tænkt på, hvor fedt det må være at få lov til at stå på en scene og performe, så det er helt klart musikken, der fik mig til at stille op, forklarer hun.
I forbindelse med Chilis indledende X Factor-audition kunne seerne opleve hende med guitaren, et instrument talentet for alvor tog livtag med for fire år siden, da hun begyndte til undervisning på Kirke Hyllinge Skole.
Det var derfor også naturligt for hende at vælge musiklinjen, da hun søgte ind på Himmelev Gymnasium, hvor hun også har optrådt i forbindelse med skolens ugentlige musikcafé Blue Note.
– Der spillede jeg nogle covernumre og en enkelt af mine egne sange. Jeg har altid gerne ville starte et band, så det kunne være fedt, hvis det skete på gymnasiet, men det har jeg ikke nået endnu, siger hun.
Foreløbig er det dog som solist i X Factor-sammenhæng, at hele Danmark kan opleve Chilis talent, og selvom deltageren i et afslappet tonefald tilkendegiver, at hun tager programmet som en oplevelse, er aspirationerne ikke til at tage fejl af, når klichespørgsmålet om fremtidsdrømmene trænger sig på hos skribenten.
– Jeg vil gerne leve af at synge og spille. Det ville være fantastisk at få lov til at udgive den musik, jeg har lyst til, og inspirere folk gennem musikken. Men jeg tager det, som det kommer, slutter hun.
16-årige Chili Intasan Pedersen går til daglig i 1.g på Himmelev Gymnasium, hvor hun har musik på A-niveau.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »