Selsø Slot åbnede sæsonen med empirebal

Selsø Slot åbnede sæsonen med empirebal

SKIBBY: Fredag den 4. maj åbnede Selsø for den kommende sæson med et udsolgt empirebal. 100 gæster og omkring 25 aktører var med til at varme huset op, hvilket blev gjort godt og grundigt med dans, levende musik fra Trio Amerise og miniforedrag om mad og mode.
I den store sal blev fortiden vakt til live, da både aktører og et stort antal gæster dansede tidens danse til danse-workshoppen. Hele 10 par fyldte salen helt op og varmede samtidig rummet.
For de, som gerne ville vide mere om tiden, var der to miniforedrag i løbet af aftenen. I spisestuen kunne man høre Inge-Mette Petersen, som er undervisningsansvarlig og kokkepigen på Frilandsmuseet, fortælle om tidens mad, bordækning og kogebøger, og i ”salen ovenpå”, hvor den store himmelseng er, fortalte Lisa Ørting, der er ekspert i 1700-tallet og starten af 1800-tallets dragtmode, om empirens kvindemode med en påklædning af en af de kvindelige aktører.
Det var ikke kun museets frivillige aktører, som havde taget empiretøjet på, også flere gæster kom i empiredragt, hvilket bidrog til den autentiske stemning i huset.
Heldigvis viste maj sig fra sin bedste side med sol og stille vejr. Turen hjem gennem Linders Allé i de små lanterners skær, da aftenen sluttede og mørket var faldet på, viste alle lysene i husets vinduer.
Selsø har nu åbent tirsdag-søndag kl. 11-16 indtil søndag d. 16. september. Man kan læse mere om alle arrangementer i sæsonen 2018 på Selsø på selsoe.dk.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »