Sæsonafslutning for Selsø Slot

Sæsonafslutning for Selsø Slot
Den frivillige opbakning til Selsø Slot er helt uundværlig. Foto: Sofie Myschetzky

Selsø Slot har haft en flot sæson med fuld fart på arrangementer, nye samarbejder og udviklingstiltag.

SELSØ: Den gode sæson afspejles i stedets besøgstal, hvor næsten 8.000 gæster har lagt vejen forbi, og den gode stemning blandt engagerede ansatte såvel som frivillige.

Igennem sæsonen har der været holdt en række arrangementer, hvor sommermarkedet igen viste sig at være et tilløbsstykke. De klassiske koncerter har alle været tæt på udsolgt, og markeringen af museets 50 år var flot besøgt med over 600 gæster.

Oplevelser på udeområderne er også gennem året blevet styrket, hvor både Nationalpark Skjoldungernes Land har afviklet en lang række aktiviteter.

Med midler fra Nordeas pulje ”Liv i det lokale” er der etableret områder til leg i krattet langs alléen, og der dukker flere trædyr op undervejs.

Mange børn kommer forbi med deres skoler eller dagtilbud, og udvidelsen af fjordstien sidste år fortsætter med at være en succes.

Selsø Slot ligger i et helt unikt naturområde, og netop samspillet mellem kultur og natur vil blive udviklet i de kommende år.

Vinduerne

En af årets største nyheder er, at Selsø Slot har opnået finansiering til at få restaureret de godt 300 år smukke, gamle vinduer.

Selve restaureringen starter til foråret, og besøgende vil kunne følge med i arbejdet, ligesom der vil blive arbejdet på et formidlingsprogram, der skal sikre at de gamle håndværksdyder kommer frem i lyset, bl.a. gennem samarbejder med erhvervslivet og uddannelser.

Efterårsferie og jul

Oven på den gode sommer holder Selsø Slot en lille pause i den almindelige åbningstid fra 11. september – 14. oktober, hvor skolernes efterårsferie starter.

Her slås dørene op for en uge med aktiviteter for hele familien og med vægt på jagt og naturoplevelser.

Der vil desuden være omvisninger for børn og voksne, og udenfor er en formidler fra Nationalpark Skjoldungernes Land klar med bue og pil og inspiration til forskellige aktiviteter i området omkring Selsø.

Julen bliver også markeret med en stemningsfuld weekend 9. og 10. december.

Taknemlig formand

Det er den første sæsonafslutning for formand Iben Bækkelund Jagd, og det er med stor tilfredshed, at de sidste tal begynder at kunne gøres op.

– Det har været en sjov, givende og travl sæson. Vi har alle skullet yde noget ekstra, og særligt de frivillige timer er skruet i vejret – og gør en kæmpe forskel.

– Vores økonomi rækker ikke til lønnet personale udover til de helt basale driftsopgaver, så frivillige, opbakningen fra Nationalpark Skjoldungernes Land og Frederikssund Kommune er det, der skaber de mange oplevelser og det gode samvær.

– Det kommende år vil vi også arbejde på at styrke samarbejdet med endnu flere private aktører, for eksempel gennem erhvervssamarbejder, fortæller Iben Bækkelund Jagd.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »