Så er der hornfisk i fjorden igen

Så er der hornfisk i fjorden igen

Af Conny Probst

ØSTBY: Så er der igen lejlighed til at se Hornsherreds ”sure gamle mænd” smile igen: Foråret og fiskesæsonen er igen kommet til fjorden, og det er noget, som kalder smilet frem.
Sådan starter Fiskeklubben Hornfisken sin invitation til en hornfisketur lørdag den 5. maj fra Østby Havn
Traditionen tro inviterer klubben igen til fiskeri efter den livlige, bidelystne og velsmagende forårsbebuder, som – hvis heldet er på lystfiskernes side – invaderer fjorden i massive stimer på denne årstid.
Arrangementet er ikke ensbetydende med stress og jag. Der er ingen konkurrencer, kun frisk luft, ren hygge og en dejlig dag på og ved fjorden.

Det er gratis
Som tidligere vil turen være åben for alle, og der vil – hvis vejret tillader det – blive mulighed for at komme med en tur på vandet med en af klubbens både.
Friluftsrådet sponserede i 2017 to elmotorer, som vil blive monteret på to af bådene, så sejladsen bliver stort set lydløs.
Man behøver hverken at have pungen op af lommen eller det store udstyr for at deltage, og børn og børnebørn er også velkomne.
Fra klokken 10:00 til 14:00 er alle interesserede eller nysgerrige velkomne på Østby Havn. Fiskeklubben sørger for bådene og for veste til børn og voksne. Der er lånegrej og grill med lidt godt til ganen.
Selv skal man blot medbringe det gode humør – og en pose til de fisk, man skal have med hjem.
Hvis vejret, mod forventning skulle gøre det umuligt at sejle ud, er det muligt at fiske fra kysten.
På www.hornfisken.dk kan man læse mere om klubaktiviteterne.
Medlemsskaren i Fiskeklubben Horns Herred (også kaldet Hornfisken) består fortrinsvis af lystfiskere bosat i området omkring Isefjorden og Roskilde Fjord.
Der holdes medlemsmøder den anden tirsdag i hver måned i Fritidscentret i Skibby.
Klubben arrangerer året igennem forskellige fisketure, blandt andet en laksetur til Lagan i Sverige, kysttur til Sjællands Odde, småbådstræf i Roskilde Fjord og havture med turbåde i Øresund og Kattegat.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »