Så er det forår: Columbus stævner ud

Så er det forår: Columbus stævner ud

KULHUSE: Selv om det måske ikke helt føles sådan endnu, så siger kalendere at det forår. Derfor starter M/F Columbus sin sejlads skærtorsdag, den 29. marts 2018.
Den populære snart, 71 år gamle færge, tager dermed hul på sin 56. sæson; noget som både turister og de fastboende i Kulhuse helt sikkert ser frem til.
Med færgeruten kan man nemlig på bare otte minutter krydse Isefjorden og komme fra Kulhuse til Sølager – en tur der ellers ville tage omkring 45 minutter i bil.
Populariteten kan da også direkte aflæses i færgens passagertal. I 2017 benyttede knapt 42.000 personer færgeruten, heraf var de godt 6.500 cyklister.

Isefjorden
De flotte tal skyldes både de daglige pendlere, og at færgeruten er en del af den oplevelsesrige rundtur på Isefjorden med de fire færgeruter.
Man kan eksempelvis starte fra Holbæk med at sejle til Orø, videre herfra til Hammer Bakke med Østre Færge, køre videre til Kulhuse og sejle med Columbus til Sølager, for til sidste at tage færgen fra Hundested til Rørvig.
Turen er velegnet både i bil, på motorcykel og på almindelig cykel.

Sejlplan og priser
På færgens egen hjemmeside kan man se den aktuelle sejlplan og priser.
Det er også her – og på færgens facebook-side – at der informeres om eventuelle forstyrrelser i sejladsen.
Billetter kan også købes online via færgens billetsystem.

Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »