Nye tiltag for at mindske smitte på børneområdet

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: COVID-19 smitten stiger i Frederikssund Kommune, og det betyder, at der nu bliver igangsat nye tiltag for at stoppe smittespredningen på børneområdet.

Det er især hos børn, der ses smittespredning. For at mindske den er der blevet sat forskellige tiltag i gang i henholdsvis dagtilbud, skoler, SFO’er og fritidstilbud.

Dagtilbud: Børnene holdes så vidt muligt inden for egen stue eller gruppeinddeling.

Aflevering og afhentning af børn foregår udendørs, hvis det er muligt.

Skoler, SFO og fritidstilbud: Undervisningen foregår så vidt muligt i stamklassen i det omfang det er foreneligt med almindelig undervisning.

Aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.

Eleverne opdeles så vidt muligt klassevist i frikvarterer og pauser. 

Større sociale arrangementer på tværs af klasser aflyses.

Sociale arrangementer med primært socialt formål såsom klassefester, fødselsdage og fælles morgenmad holdes inden for stamklassen. 

Derudover opfordres medarbejdere og forældre med flere at holde fysisk afstand til hinanden. Børn imellem samt børn og medarbejdere imellem er ikke omfattet af anbefalingen om afstand.

Opfordring om test to gange ugentligt
Børn i alderen 9 til 11 år, som ikke tidligere har været smittet med COVID-19 inden for de seneste 12 måneder opfordres til at blive testet to gange om ugen.

Børn på 12 år og over opfordres ligeledes til to test om ugen, hvis de ikke er vaccinerede eller har været smittet med COVID-19 inden for de seneste 12 måneder. Lige nu tilbydes elever på ni år og over test på alle skoler en gang om ugen. 

Der arbejdes på at ansætte flere podere, så det kan blive til to gange om ugen. 

I første omgang vil det være på skolerne i Frederikssund by, at opnormeringen vil ske, da det er her, der er mest smitte blandt børnene.

Derudover er der i Frederikssund Kommune to teststeder: med PCR test på Lundevej 11 i Frederikssund og med kviktest i den gamle svømmehal på Odinsvej 2 i Frederikssund.

Deltag i debatten
Share.

About Author