Nye Borgerliges spidskandidat ekskluderet

Nye Borgerliges spidskandidat ekskluderet

KOMMUNALVALG 2017: Morten Johan Lintrup blev valgt til Nye Borgerliges spidskandidat til byrådet i Frederikssund på et opstillingsmøde d. 3. april. Det er han ikke længere.

Efter at han har delt et link til en Politiken-artiklel om, at ”Bangladesh vil sterilisere rohingyaer i kaotiske flygtningelejre” med en kommentar om, at Bangladesh ikke lider af »teaterhumanistiske fordomme«, er han blevet ekskluderet af partiet. Det har Nye Borgerlige oplyst til Ritzau.

Partiledelsen bifaldt ikke opslaget og bad derfor spidskandidaten om at fjerne det.

Sagen skulle have været taget op på et hovedbestyrelsesmøde i slutningen af november, skriver Politiken. Men hovedbestyrelsen besluttede kort efter Morten Johan Lintrup opslag at ekskludere ham. Det betyder, at Morten Johan Lintrup –  der har været med til at starte partiets lokalforening i Frederikssund – ikke kan være spidskandidat.

Da kandidatlisterne til kommunalvalget den 21. november er låst fast, vil hans navn dog stadig stå på listen. Men partiledelsen opfordrer vælgerne til ikke at stemme på ham.

 

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »