Ny strategi skal støtte frivillige

Ny strategi skal støtte frivillige
Borgmester John Schmidt Andersen og resten kommunalbestyrelsen skal nu ud at finde 163 millioner i en fart.

Mange borgere yder en frivillig indsats. Nu har byrådet vedtaget en strategi for kommunens samarbejde med de mange frivillige.

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Frivillige kræfter gør en stor forskel. Ikke kun i foreningslivet, men på mange forskellige områder, hvor kommunen er myndighed. Det kan eksempelvis være i forbindelse med ældre, integration, kultur, biblioteker, ensomme, handicappede og patienter. Og der kommer ofte nye områder og frivillige til. Derfor har kommune nu udarbejdet en egentlig strategi for det gode samarbejde med de frivillige.
Strategien skal ses som en ramme, der skal styrke samarbejdet og skabe nye muligheder for både kommunen og de frivillige. Den skal understøtte samarbejdet og hjælpe de mange frivillige, når de ønsker at gøre en indsats for deres medborgere.
– Vi har rigtig mange gode, engagerede frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde – og det glæder mig meget. Frivillige er med til at gøre en forskel for mange af kommunens borgere. I flere tilfælde bidrager de direkte til folks livskvalitet. Samtidig tror jeg også, at mange af de frivillige selv oplever en større livskvalitet på grund af det frivillige arbejde, de laver, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V).
Strategien er todelt; en del der handler om indsatsområder og mulige initiativer, mens anden del er en slags håndbog, der kan støtte både den frivillige og den enkelte leder eller medarbejder i samarbejdet mellem frivillige og kommune.
Der er tre indsatsområder: Den fælles forståelse, den frivillige borger og den samarbejdsparate kommune.
Der skal efterfølgende udarbejdes en handleplan for udmøntning af strategiens indsatsområder.
– Der er ingen tvivl om, at de frivillige er med til at styrke vores kommune og skabe et velfungerende lokalsamfund, lyder det fra John Schmidt Andersen.

Andre artikler fra denne uge