Ny køreplan på linje 65E giver passagervækst

Ny køreplan på linje 65E giver passagervækst

40 procent flere passagerer. Det er resultatet af den nye køreplan for linje 65E, som trådte i kraft sidste år. Afgange på faste minuttal hver time og betjening af Frederikssund Station er den primære årsag til væksten.

 

PENDLERLIV: I august 2017 fik linje 65E ny køreplan.
Det betød, at passagererne på linjen nu kunne bruge linjen på et fast minuttal en gang i timen alle hverdage fra klokken 6.00 til 18.00, og desuden også kunne tage 65E til og fra Frederikssund Station.
Linjen kører fra Skibby bymidte over Lyngerup – Frederikssund Station – Slangerup Rutebilstation – Freerslev og ender på Hillerød Station.
Køreplanskiftet har båret frugt. Linje 65E, der er finansieret af Region Hovedstaden, har siden den nye køreplan trådte i kraft oplevet en passagertilvækst på 40 procent i perioden september 2017 til april 2018 sammenholdt med samme periode året før.
I samme periode har linjen haft 480 daglige passagerer.

Faste minuttal
En af årsagerne er, at linje 65E kører med den nye køreplan på et fast minuttal hver time.
Det har gjort det nemmere for passagererne at forudsige, hvornår bussen kører, og hvornår de kan tage bussen hjem igen.
Samtidig er linjen vigtig for de mange studerende, som har brug for hurtig transport til de mange uddannelsesinstitutioner i Frederikssund og Hillerød.
Herudover sikrer 65E direkte forbindelse til Nordsjællands hospital i Frederikssund, og direkte forbindelser til S-toget i Hillerød for pendlerne fra Hornsherred.
– Det er glædeligt, at vi med den nye køreplan kan imødekomme rejsebehovet bedre og fortsat sikre en hurtig forbindelse til Hornsherred. De mange nye passagerer viser, hvor vigtigt det er at binde regionen sammen på tværs og ikke kun ind mod København, lyder det fra Jens Mandrup, der er formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden.
Linje 65E blev lanceret i påsken 2016, som en helt ny forbindelse mellem Skibby via Frederikssund til Hillerød. Linjen giver studerende og pendlere en hurtig forbindelse mellem større regionale rejsemål som for eksempel campus i Frederikssund.
Linje 65E indgår i det regionale net i Region Hovedstaden og er finansieret af Region Hovedstaden.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »