Ny højspændingsstation ved Lyngerup

Ny højspændingsstation ved Lyngerup

LYNGERUP: Udvalget for Plan og teknik har besluttet at igangsætte et kommuneplantillæg og en lokalplan for en højspændingsstation ved Lyngerup.

Den nye højspændingsstation skal erstatte en eksisterende højspændingsstation, som fjernes, når den nye er taget i brug.

Firmaet Energinet har vurderet, at det er nødvendigt at etablere en ny, større højspændingsstation inklusiv en ny manøvrebygning. Det sker som led i etablering af et nyt kabelanlæg fra Lyngerup til Kirkeskovgård i Lejre Kommune og kabellægning af det eksisterende luftledningsanlæg fra Lyngerup til Hovegård i Egedal Kommune.

Der er behov for at etablere den nye højspændingsstation ved Lyngerup for at sikre fremtidig el-infrastruktur og styrke forsyningssikkerheden i området.

Når det nye anlæg er etableret, fjernes det eksisterende anlæg på nær den eksisterende manøvrebygning, der kobles til det nye anlæg.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »