Naturbørnehave på Fasangården åbner

0

En ny privat naturbørnehave på Fasangården i Jægerspris er godt på vej.

 

Af Palle Bruselius

 

JÆGERSPRIS: Med den allerbedste beliggenhed i skoven og ved fjorden, og med slottet i baghaven, danner Fasangården den perfekte ramme om et godt liv i børnehøjde.
Initiativtagerne bag naturbørnehaven er de to kvinder Karin Ylönen og Helena Turunen.
De er begge lokalt forankrede, og er både fagligt og personligt optagede af at skabe et godt liv for børn, unge og deres familier.

– Med Fasangården som base ser vi en god mulighed for at skabe præcis den institution, vi drømmer om, siger Karin Ylonen.

Karin Ylönen og Helena Turunen har mange års pædagogisk og terapeutisk erfaring – og en god portion livserfaring – og har derfor klare mål med den nye naturbørnehave.
Naturbørnehaven skal være et lille sted med plads til forskelligheder, en oase med tid til ro, fordybelse og leg. Et liv hvor stress, jag og mobiltelefoner er erstattet af lyden af fuglekvidder, duften af en fugtig forårsmorgen og lugten fra hønsegården, som skal muges ud. I den omkringliggende skov opleves årstidernes skiften.

Helena Turunen uddyber:

– Hverdagen og aktiviteterne bliver bygget op om naturens og døgnets rytmer, hvor vi blandt andet har et lille dyrehold og en have, som giver børnene en meningsfuld måde at være sammen på. Vi er af den overbevisning, at børn og natur hører sammen. Leg, fantasi, læring og udforskning af livets mysterier udfolder sig bedst i nær kontakt med jord, ild, luft og vand.

– Alt hvad vi har brug for at lære om os selv og andre, skaber naturen en god ramme for. Her kan barnet udforske og udfordre sin motorik, lære om liv og død ved at følge årstiderne, blive fortrolig med dyrelivet, og gå på opdagelse, finde på og udfolde sig, slutter Karin Ylönen.

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse, der ejer Fasangården, støtter projektet. Der afholdes informationsmøde om den nye naturbørnehave tirsdag den 21. marts kl. 19:00. Det foregår i Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 i Jægerspris. Alle interesserede er velkomne. Der serveres kaffe og kage.

Share.

About Author