Mors Dag

Mors Dag

Mors Dag kom til Danmark i 1929 på initiativ af rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, kan man læse på Nationalmuseets hjemmeside.

Christian Svenningsen havde været amerikansk soldat og var medlem af ”De Allieredes Danske Vaabenfæller”. I USA havde han lært den den gang ret nye ide, ”Mors Dag”, at kende.

Den kvinde, som gav inspiration til skabelsen af Mors Dag, hed Ann Maria Reeves Jarvis og var præstedatter fra Virginia.

Ud fra foreningen ”De Allieredes Danske Vaabenfæller” opstod ”Kommiteen for Moders Dag”, en dag der blandt skulle organisere pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn.

Senere gik pengene til Mødrehjælpen og andre sociale formål.

Blomster

Den første gang Mors Dag blev markeret i Danmark var søndag den 12. maj 1929, hvor ideen blev præsenteret en blomsterudstilling i Forum i København, kan man endvidere læse.

Siden er dagen blevet holdt hvert år den 2. søndag i maj.

Ligesom i USA blev der efterhånden udviklet særlige produkter, specielt beregnet til at blive solgt i forbindelse med Mors Dag.

De kendteste er måske de særlige ”Mors Dag”-platter med blå dekoration, som er blevet udgivet siden 1969 og forestiller en dyremor med sine unger.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »