Modeljernbanens Dag

Modeljernbanens Dag

Af Conny Probst

SKIBBY: På Modeljernbanens Dag holder de fleste modeljernbaneklubber åben hus. Det gælder også Modeljernbaneklubben Hornsherred i Skibby, som har til huse på Fjordlandsskolen, Selsøvej 16. 

Klubben har lokaler ved blok 9 i kælderen, og der er  åbent for alle interesserede mellem klokken 13 og 17.

– Sidste år havde vi en virkelig festlig dag med mange besøgende. Derfor vil vi holde åben hus igen i år, fortæller Villy Pedersen, der er medlem af bestyrelsen.

– Da den 2. december falder på en søndag, er der gode muligheder for en god og spændende eftermiddag for hele familien. Samtidig har vi fået mange opfordringer til at gentage arrangementet, da mange ikke nåede et besøg sidste år.

Foreningens medlemmer glæder sig til at vise det store og efterhånden omfattende anlæg frem. Der vil blive kørt med mange forskellige tog dagen igennem. 

Mange afsnit
Gennem det sidste år er flere tiltag blevet til virkelighed. Blandt andet er klubbens  afsnit med Tyskland  ved at være færdiggjort. Og Korsbæk med en del af de gamle kendte bygninger, som huskes fra ”Matador” er blevet helt færdig.

– Vi har forsøgt at opbygge en model af det danske landskab med broer, fjorde og byer. Blandt andet Roskilde by med station, Skibby, Korsbæk, som er sammenkoblet via diverse broer, forklarer Villy Pedersen.

Der arbejdes fortsat på mange nye projekter, herunder en ny computerstyret centralstation og automatisk blokstyring, der giver mulighed for at køre med mange tog samtidig uden risiko for sammenstød og ulykker.

Herudover er man også i gang med opbygningen af en ny skilift til toppen af det højeste bjerg i Tyskland.

Det er om onsdagen
Modeljernbaneklubbens medlemmer mødes hver onsdag til hyggeligt samvær, og der bygges, udvikles og diskuteres livligt. 

Mange har egne mindre anlæg på hjemmefronten. Medlemmernes problemer og udfordringer diskuteres, og de fleste arbejdsopgaver bliver løst ved fælles hjælp.

Passer den 2. december ikke ind i kalenderen, er der generelt åben for besøgende den første onsdag i måneden fra klokken 19 til 21.

Det er også muligt at få et lille indblik i herlighederne ved et besøg på klubbens hjemmeside: www.mjkhh.dk

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »