Mange kan ikke kan få fjernvarme eller termonet

Mange kan ikke kan få fjernvarme eller termonet

Læserbrev

Af Inga Steffensen
Tømmergården 6
4070 Kirke Hyllinge

Åbent brev til kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune:

Dejligt at der er gang i flere tiltag omkring vedvarende energi i Lejre Kommune. Måske kan flere få fjernvarme i Osted og Hvalsø, og otte landsbyer skal screenes for mulighed for tilslutning til termonet.

Men vi er mange husstande, som ikke kan få de muligheder, så vi håber på vindmøller som vores vedvarende energi.

Vi er mange, som ser frem til, at kommunalbestyrelsen tager den gamle vindmølleplan frem af skuffen, og igen får indarbejdet nogle vindmølle placeringer i kommuneplanen.

I den nordlige del af kommunen har vi drøftet muligheden med Henning Nielsen på Møllergården, som gerne vil ligge jord til en placering mellem Sæby og Kirke Hyllinge.

Flere af kommunalbestyrelsens medlemmer har i 2022 ytret sig positivt om emnet på kommunalbestyrelsesmøderne.

Så hermed vores opfordring til at få punktet sat på dagsordenen hurtigst muligt, så vi kan komme videre med planerne om vindmøller som alternativ til gas og olie.

Flere arbejder med tanker om energifællesskaber i Hyllegård Høje i Hvalsø og omkring Kirke Hyllinge, Biltris og Sæby.

Samtidig håber vi, at Lejre kommune vil indgå i drøftelser om et kommunalt energifællesskab, så vi ikke er afhængige af de store energiselskaber, som i dag sidder med meget stor magt på energiområdet.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »