Lions Skibby fejrede sit 40 års jubilæum

Lions Skibby fejrede sit 40 års jubilæum

Lørdag den 4. marts fejrede Lions Club Skibby sit 40 års jubilæum. Det skete blandt andet med uddeling af en stribe donationer.

Af Palle Bruselius

SØNDERBY/SKIBBY: I anledning af Lions Skibbys 40 års jubilæum lørdag havde klubben inviteret til reception på Sønderby kro kl. 12-15:00-
Kl. 12:00 da receptionen begyndte bød Lions clubs præsident velkommen. Der var allerede kommet 33 gæster.
Det var især gæster der skulle modtage donationer, der kom i god tid. Der var gæster fra Lions klub Frederikssund, Gribskov samt distriktsguvernør Jørn Due med frue og Niels Bidstrup med frue.
Kroen serverede pindemadder og sandwich, så alle kunne blive mætte.
Lions havde reklameret med uddeling af donationer kl. 14:00, men da to af modtagerne skulle videre og havde bedt om at modtage donationen lidt tidligere, startede Steen kl. 13:00 med at fortælle lidt om Lions, Skibby og deres arbejde lokalt, nationalt og Internationalt.
Det er selvfølgelig mest lokalt, der har den største interesse i sådan en situation. Steen fortalte, hvor mange penge Lions Internationalt donerede i alt, det var 10000 kroner i gennemsnit pr. medlem internationalt.
De første donationer gik til Morgenfruerne, Skibby Sognegård og Ole Mortensen.
Derefter var det distriktsguvernør Jørn Dues tur til en tale. Jørn Due er distriktsguvernør i verdens største distrikt, der strækker sig fra Bornholm til resten af Danmark, Island, Færøerne og Grønland.
Alle Lions klubber skal helst besøges i hans etårige periode. Han fortalte, det altid er en fornøjelse at komme ud og besøge klubberneog høre om de aktiviteter, der skal til at samle penge ind til donationer.
Han fortalte også at Lions havde klubber i 208 lande rundt om i Verden, selvom der kun er 196 lande.
Lions Internationalt har i år 100 års jubilæum 7. juli,  og det vil blive fejret over hele verden.
Kl. 14:00 var det tid til at uddele resten af donationerne.
De gik til:
Omsorgscentret Nordhøj
Skibby Ride- og Voltigeklub
Skibby Kino
Syn for Sagen i Afrika
Skibby Ræven Trop og Flok (se billedet)
Danske Seniorer, Skibby
Kaffeklubben Skulk, Skuldelev
Ældre sagen, Skibby, Litteraturkredsene
Slægtsforskerne på Skibby Egnen.
Derefter uddeltes tre donationer til  ophold på Tisvilde Højskole. De gik til: Inge og Karl Kristian Zacho, Skibby, og Ea Larsen, Skibby

Den samlede donation landede på cirka 50.000 kroner i forbindelse med jubilæet.
Derefter var det borgmester John Schmidt Andersens tur til at holde en tale.
Han fortalte om det store arbejde, der blev gjort af frivillige rundt om i landet og dermed også Skibby. Det er et arbejde, som hjalp mange også på områder, hvor kommunerne ikke var i stand til at deltage. Efterhånden var det sværere at få fat i de frivillige ledere.
Derefter var receptionens program udtømt. Resten af tiden hyggede deltagerne sig.
Om aftenen havde Lions Skibby arrangeret festmiddag for medlemmerne.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »