La Apparizione

0

Virtual Reality kunstværk af Christian Lemmerz vises til og med 24. juni i Kulturhuset Rejsestalden. 

JÆGERSPRIS: Christian Lemmerz er tysk-dansk billedkunstner, født i 1959, uddannet ved Kunstakademiet i Carrara i Italien og Kunstakademiet i København. Lemmerz har især markeret sig inden for skulptur- og installationskunst. I konfrontationen med værker dannet af organiske materialer såsom døde dyrekroppe fastholdes beskueren i en blanding af skuelyst og afsky.

I La Apparizione (italiensk for genfærd eller tilsynekomst), som kan ses i Rejsestalden til og med den 24. juni, møder man Den Korsfæstede. En plaget gylden krop, løst fra korset og frit svævende i det dybeste mørke. 

Måske kan man forestille sig en slags helligt peepshow, hvor beskueren oplever en fusion mellem den lidende Frelser og en nærmest vulgær bodybuilder af skinnende metal. 

Som et nyt medie og en ny teknologi undersøger Virtual Reality grundigt den menneskelige bevidsthed, et af de sidste uudforskede områder inden for neurovidenskab og filosofi. 

”På denne tærskel til virkeligheden, via dette medie, stiller Lemmerz’ fremstilling af Kristus spørgsmål til vores eksistens, vores følelse af at være til stede, vores opfattelse af hvem vi er”, står der i pressemeddelelsen..

Der er gratis entré til udstillingen, men husk, at der skal vise Coronapas og ID ved indgangen. 

Værket henvender sig primært til unge og voksne.

Deltag i debatten
Share.

About Author