Kulturhus på Tippen

Kulturhus på Tippen

Læserbrev

Af Byrådsmedlem
Niels Martin Viuff
Det Konservative Folkeparti

Et kulturhus på Tippen er en ide, der ikke kun vil revitalisere havneområdet i Frederikssund, men også løse flere eksisterende udfordringer og styrke vores identitet som en fjordkommune.

Et kulturhus på Tippen vil bringe liv og ægte kulturel aktivitet til vores havn, som i dag mangler disse elementer, på trods af at blive betegnet som en kulturhavn.

Det vil adressere nødvendigheden af et nyt moderne bibliotek i kommunens hovedby.

Det vil løse parkeringsproblemerne forbundet med det planlagte havnebad.

Projektet er i perfekt harmoni med vores vision om at integrere fjorden og vandet i kommunens DNA.

Det vil komplementere planerne for det Maritime Center, og dermed styrke vores position som en maritim kommune.

Som fjordkommune er det essentielt, at vi inkorporerer fjordene i vores udviklingsplaner. Vores identitet skal afspejles i vores rammer.

Vi skal ikke kun fokusere på Tippen, men også udvikle vores maritime center og havnemiljøer, samt udnytte vores forhold til vandet, for eksempel ved at bygge kanaler i Frederikssund.

Det er afgørende, at byrådet viser mod og engagement i at få denne ide vakt til live.

Et kulturhus på Tippen, med et integreret hovedbibliotek og parkeringsfaciliteter, har til formål at skabe liv i både havnen og løfte hele kommunen, og det er tid til at handle frem for at forblive i en tilstand af udviklingsforskrækkelse, som har hæmmet Frederikssund i årevis.

Projektet vil kræve en investering på 55 millioner kroner fra kommunen med yderligere finansiering søgt gennem fonde og puljer.

Der skal arbejdes for at opnå de nødvendige tilladelser, herunder en dispensation fra Kystdirektoratet, som er indenfor rækkevidde, da dette projekt tjener offentlighedens og almenvældets interesser.

Et kulturhus på Tippen er ikke bare en drøm, men en realistisk plan, der kræver handling og mod fra byrådets side.

Vi må ikke give op på forhånd, men arbejde sammen for at omdanne Frederikssund Havn til en levende, kulturel oase, som det fortjener at være.

Det er tid til at bringe Frederikssund ud af den udviklingsmæssige ødemark og ind i en fremtid, hvor vores havn og by blomstrer i samklang med vores maritime identitet.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »