Kommunale partnerskabsaftaler

Kommunale partnerskabsaftaler

Læserbrev

Af Tina Tving Stauning

Borgmester

Jørgen Olsen, Irisvej, Skibby har haft et indlæg i avisen, hvor han sætter spørgsmålstegn ved og er bekymret for kommunens partnerskabsaftaler med lokale virksomheder.

Det behøver han ikke at være.

For mig som borgmester er det vigtigt at understøtter vores lokale erhvervsliv og dermed alle virksomheder, der har behov for eksempelvis arbejdskraft.

Derfor besøger jeg mange virksomheder i hele kommunen for at høre om, hvilke udfordringer de måtte have og derfor indgår vi blandt andet partnerskabsaftaler, så virksomhedens behov så vidt muligt kan imødekommes hurtigt og effektivt.

Vi har et mål om at nå bredt ud til såvel små som større. Alle er vigtige.

Et af de mange redskaber for at understøtte erhvervslivet er brug af indgåelse af partnerskabsaftaler. Indtil videre har vi indgået sådanne aftaler med, Mountain-Torp og Trasbo A/S, og flere er på vej.

Partnerskabsaftalerne er frivillige for virksomhederne og kan indgås ud fra netop deres behov for f.eks. rekruttering, efteruddannelse, CSR o. lign.

Når en virksomhed indgår en aftale med kommunen forpligtiger administrationen sig til at sikre virksomheden én indgang og giver jobcenteret et bedre kendskab til virksomhedens behov.

Partnerskabsaftaler som disse er alene aftaler om ovenstående og omhandler ikke kommunale indkøb eller kommunale opgaver eller andet.

Og sidst men ikke mindst. Partnerskabsaftaler som disse forpligter ingen af partnere økonomisk.

En kommunens styrke er også et stærkt erhvervsliv med lokale arbejdspladser. Derfor skal vi bruge alle de muligheder, der er for at sikre det lokale erhvervsliv de bedste muligheder. Partnerskabsaftaler mellem Jobcenteret og den lokale virksomhed er blot en af vejene.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »