Klapjagten på efterlyste fortsætter

Klapjagten på efterlyste fortsætter

HORNSHERRED: Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en omfattende aktion for at finde de personer, der af den ene eller anden grund er efterlyst af andre myndigheder.

Det er typisk personer, der har et udestående med fogedretten, men der kan også være tale om personer, der er udeblevet fra Forsvarets Dag eller som ikke er mødt til afsoning hos Kriminalforsorgen.

Siden 3. januar er i alt 182 personer blevet anholdt. De seneste uger har politiet især haft fokus på den vestlige del af politikredsen.

Antallet af personer, der har fået bragt orden i deres forhold til det offentlige, er dog langt højere.

Politiet har nemlig telefonisk været i kontakt med cirka 500 personer, og af dem har omkring 300 valgt selv at tage kontakt til den myndighed, de har uafsluttede forretninger med.

– Vi har siden årsskiftet valgt at gå meget offensivt til værks i forhold til at finde og anholde personer, som er eftersøgt af politiet af forskellige årsager. Det betyder, at vi opsøger dem på bopælen eller forsøger at udfinde dem hos andre familiemedlemmer eller på deres arbejdsplads. Det er naturligvis en ubehagelig oplevelse for mange, så derfor skal opfordringen herfra være, at man melder sig selv, fortæller vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Han fremhæver samtidigt, at der er en risiko for, at politiets besøg kan gribe ind i de ferieplaner, man ellers har lagt, hvis man ikke selv får styr på sine udeståender.

Andre artikler fra denne uge