Der er ikke termonetpotentiale i alle landsbyerne

0

LEJRE KOMMUNE: I december besluttede Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling, at der skulle foretages screeninger for termonet i Gevninge, Kirke Såby, Kirke Hyllinge, Ejby, Kirke Sonnerup, Vester Såby, Øm og Gershøj.

Screeningerne understøtter målsætningen i Lejre Klimaplan om, at alle ejendomme i kommunen skal opvarmes med fossilfri energi i 2030.

Ydermere har KL og regeringen indgået en aftale om, at alle kommuner inden udgangen af 2022 skal have udarbejdet en varmeplan, der viser, hvordan naturgas som opvarmning kan udfases, herunder hvor der er potentiale for fjernvarme.

Andre alternativer

Lejre Varmeplan 2022 viser, at der udover Hvalsø kun er potentiale for at etablere traditionel fjernvarme i Osted og dele af Lejre/Allerslev.

I den øvrige del af kommunen skal der findes andre alternativer, og her kan mindre, fælles varmeløsninger, såsom termonet, være en klimavenlig og samfundsøkonomisk fordelagtig løsning.

Termonet er den billigste løsning for den enkelte husstand sammenlignet med individuelle varmepumper og eksisterende varmeløsninger.

Termonet-screeningerne viser et positivt resultat for fire landsbyer: Ejby, Gevninge, Kirke Hyllinge og Kirke Sonnerup.

Kirke Såby, Vester Såby og Øm kan egne sig til termonet, men screeningerne viser en række opmærksomhedspunkter.

Screeningen af Gershøj viste et negativt resultat, eftersom individuelle varmepumper her har den bedste brugerøkonomi.

Share.

About Author

Avatar photo