Kampen mod broafgifter fortsætter

Kampen mod broafgifter fortsætter
Byrådsmedlem Kenneth Jensen (A) og Stefan G. Rasmussen (C), foran Kronprinsesse Marys Bro under opførelse. Foto: Søren Wesseltoft.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Folkene bag facebookgruppen ”Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro” frygter, at den lokale bro kun er første skridt på vejen, og at noget lignende kan være på vej i hele landet. Derfor udvides kampen imod brugerbetaling med blandt andet hjemmesiden www.nejtilbroafgift.dk.

Det tidligere konservative folketings- og byrådsmedlem, Stefan G. Rasmussen og det socialdemokratiske byrådsmedlem Kenneth Jensen har sammen med blandt andre Susanne Bartholin kæmpet skulder ved skulder det sidste år for at samle 14.000 underskrifter imod brugerbetalingen på Frederikssundbroen og har samtidig forfulgt det politiske spor over for ministre, folketingsmedlemmer og Folketingets ombudsmand.

Alt sammen har det ikke givet de ønskede resultater endnu, og senest har Folketingets ombudsmand afvist at gribe ind i sagen. – Før fokuserede vi kun på Frederikssund Kommune. Det er vores håb, at den nye underskriftsindsamling vil afstedkomme så mange underskrifter, at beslutningstagerne bliver “lidt rystede” og endelig forstår budskabet: Intet sted i landet vil vi betale for at færdes i vores egen kommune, fortæller de to herrer.

De beder folk om – med deres underskrift – at tilkendegive, at de er enige i, at den form for punktafgifter på vejnettet i en kommune, er man ikke interesseret i. 

Kampen fortsætter og kan blandt andet følges på www.nejtilbroafgift.dk, som de to politikere netop har lanceret. Herfra kan man også skrive under, se hvordan man får fingre i et klistermærke til bilen og støtte borgeroprøret økonomisk.

Andre artikler fra denne uge