Julen er desværre også højtid for sms-snyd

0

JULESNYD: Julen nærmer sig med hastige skridt, og selvom de fleste glæder sig over granduft og flettede julehjerter, så er der desværre også nogen, som er i gang med at slå skår i juleglæden, skriver Nordsjællands Politi på facebook.

– Flere borgere har nemlig oplevet en særlig tarvelig – og ulovlig – form for nissestreger, som har til formål at franarre dem betalingskort-oplysninger. 

– Der er tale om en uvelkommen julehilsen i form af en sms med besked om, at den pakke, som de utålmodigt venter på, er underfrankeret.

– ”Heldigvis” kan det ifølge afsenderen nemt løses ved, at du indtaster sine kortoplysninger via et link i sms’en – men her er det, at ikke kun Rudolfs næse, men også dine advarselslamper, skal lyse rødt, fortæller Nordsjællands Politi.

For der er ingen underfrankeret pakke, og sms’en er ikke fra en pakke-firma. 

– Der er derimod en fupmager, som vil bruge dine kortoplysninger til at købe alt det, som står på hans eller hendes ønskeseddel uden, at du får så meget som et stykke flosset gavebånd til gengæld.

– Men du kan sørge for, at det eneste, som bliver underfrankeret, er fupmagerens julehumør. Der er nemlig ingen grund til at opfylde hans eller hendes ønske om at snyde dig.

– Derfor er vores – helt gratis – råd til dig, at du lader være med trykke på link eller indtaste oplysninger om betalingskort eller bankkonto uden først at sikre dig, at der er tale om en virksomhed eller organisation med en samvittighed så ren som nyfalden julesne, lyder rådet fra Nordsjællands Politi.

Share.

About Author