Julemanden tager imod gaver

Julemanden tager imod gaver
genbrugsjul

Det er en anderleds julemand der besøger Skibby den 1. december.

Af Conny Probst

SKIBBY: Lørdag den 1. december mellem klokken 10 og 14 kan man møde julemanden i Retro-Shoppen på Hovedgaden 13. Men den rødklædte herre med det hvide skæg er ikke kommet for at uddele gaver; han samler tværtimod gaver ind til børn.

Bag initiativet står Camilla Lyons fra Retro-Shoppen og Per G. Jensen fra Bo-Nyt Sjælland.

– Det er ikke den Julemand vi ellers kender. Ham der for tiden deler gaver og andet godt ud til børnene. Næ, den her julemand kommer for at samle legetøj, bøger, spil og andet ind – og vi håber, der kommer mange børn og giver ham gaver, fortæller de to initiativtagere.

Efterfølgende sørger julemanden for, at gaverne bliver bragt ud til børn, der af en eller anden grund, ellers ikke ville få en gave juleaften.

– Der var et tilsvarende arrangement forrige år. Jeg har lokalerne og Per er kommet med ideen, fortæller Camilla Lyons.

– Jeg handler med genbrug i forvejen. Når jeg er ude og tømme eksempelvis et hjem, bliver alle de elementer, der ikke passer ind i mit koncept, givet videre, til velgørende formål som eksempelvis til Danmission. – Danmission bliver en af de instanser, som julemandens gaver blivere givet videre til. Vi har også kontakt med Operation julegaver og har tillige lokale børnehjem i tankerne – indtil videre, siger hun.

Julemanden tager imod legetøj, bøger, spil eller andet, som børnene ikke bruger mere – men som kan glæde et barn, der ellers ikke vil få julegaver i år.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »