Jeg er stadig i dårligt humør

Jeg er stadig i dårligt humør

Hej. Jeg har ventet på sollyset og varmen, og tænkte at når det kom ville jeg blive glad. Nu er det her, og jeg er stadig lidt nede humørmæssigt. Der er egentlig ikke sket noget, det er bare noget der er kommet over vinteren. Har du nogle små tips til noget man kan gøre for at komme i bedre humør?

Allerførst tak for dit spørgsmål. Det du beskriver, sker meget ofte når vi tænker noget med ” hvis der bare sker det her”, eller, ”hvis jeg bare får det her” – så blir´ alt godt, det gør det som regel bare ikke. I stedet bliver vi endnu mere kede af det, fordi vi forventede at blive glade når vi fik DET, men det skete så ikke.

Jeg vil lige skrive, at som du ved er det her en brevkasse, så jeg kan ikke give terapi her. Jeg syntes at du skal få en tid hos din egen læge. Det lyder som om du har gået længe nok og ventet på at få det bedre. Men, jeg kan komme med nogle små tips, som aktiverer glædes-hormoner som serotonin, oxytocin, dopamin og endorfiner. Kast dig ud i listen, som gerne skal hjælpe dig med at blive lidt gladere, og øge din følelse af god energi og velvære.

1. Fysisk aktivitet – få pulsen op. F.eks. ved svømning, cykling, løb – eller bare ved at hoppe på stedet.

2. At få sollys – ud i lyset og nyd det. Selv en kort gåtur udenfor kan være gavnlig.

3. Være sammen – at tilbringe tid med venner og familie, og deltage i sociale aktiviteter.

4. Positiv indstilling: At fokuserer på taknemmelighed og glæde.

5. Musik og kunst: At lytte til musik, deltage i kreative aktiviteter eller nyde kunst.

6. Massage og berøring: Fysisk berøring, såsom massage eller kram.

7. Meditation og mindfulness. Det ku´ blandt andet være at trække dit vejr, stille og roligt, helt ned i din mave.

8. At gå i naturen. Brug dine sanser – nyd duftene, lydene, det du ser og mærker. Naturen er helende og meget inspirerende til det gode liv (Prøv at søge på “skovbadning”).

9. Skriv dine gode oplevelser ned, og kig på det, så du husker dem og også lader dig inspirere af dem.

Vælg et par stykker, og prøv dem. Ta´ små skridt – lidt ad gangen. Og vær´ forberedt på, at når du kaster dig ud i noget nyt, vil hjernen/ egoet stritte imod. Nu du er forberedt, så prøv ikke at tage det så alvorligt. Bare accepter at det er det der sker.

  

Det vigtige i alt det her er, at du helst skal have nogle nye gode indtryk ind i din hjerne, derfor er det godt at du gentager de nye gode oplevelser. Så du kan få byttet de dårlige vaner ud med nye gode vaner.

Vær opmærksom på dit humør. Når vi undgår at farve vores tanker med negative mønstre (vores livs-sætning), kan vi handle ud fra fakta. Hvis du er i dårligt humør, tænker du igennem din hukommelse og dit ego, som altid vil have ret. Dit naturlige humør er godt, og du føler dig tilfreds og rolig. For at vende tilbage til denne ”fabriksindstilling,” træk vejret stille og roligt. Accepter, at du lige nu tænker og føler noget, der ikke gavner dig. Hvis du er med dét, kan tanken ikke leve eller vokse, og den vil blive erstattet af en ny tanke. Denne nye tanke vil sandsynligvis være bedre, fordi du har fået dit system til at slappe af og har erkendt, at der ikke er noget galt lige her og nu. (Klik på link til video om tanker, nederst i den lilla spalte)

God fornøjelse, jeg ønsker dig det bedste, og håber at du bliver hjulpet ind på en god vej.

Kh Lise

Andre artikler fra denne uge