Ikano Bolig satser på Vinge

0

Ikano Bolig A/S har sikret sig muligheden for at boligudvikle et større privat areal i Vinge. Selskabet har store ambitioner, der skal udfoldes over en længere årrække.

FREDERIKSSUND: Byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund kan nu byde velkommen til endnu en investor. Det er Ikano Bolig, der med deres egne ord ”glæder sig meget” til at byudvikle et større privatejet område, idet selskabet har overtaget Green Islands byudviklingsprojekt Vinge Nord ApS. 

– I forhold til processen, så er alle aftaler underskrevet, og vi forventer, at købet bliver tinglyst snarest. Herefter kan vi komme rigtigt i gang med udfolde vores planer for Vinge, fortæller René Brandt, der er administrerende direktør i Ikano Bolig. 

I Sverige har Ikano Bolig bygget boliger gennem en længere årrække. I 2017 kom firmaet til Danmark og er i gang med boligbyggerier i Greve og Hillerød. 

Tvinsmosegård
Arealet, som Ikano Bolig har lagt billet ind på, er et 72 hektar stort område ved Tvinsmosegård. Arealerne ligger nord for det eksisterende Deltakvarter, der med sine 79 boliger er Vinges første nye bebyggelse.
På længere sigt forventer Ikano Bolig at etablere op imod 1.500 boliger i Vinge.

Gradvis udvikling
Selvom det er privatejede arealer, Ikano Bolig skal udvikle, er det Frederikssund Kommune, der over årene skal skabe det fornødne plangrundlag for udviklingen.

– Der vil være tale om en gradvis udvikling i etaper, som skal sikre, at markedet og de kommunale investeringer kan følge med. Boligbyggerier afleder altid nogle kommunale følgeomkostninger til infrastruktur mv., og derfor skal vi naturligvis sikre, at det sker i et tempo, hvor de nødvendige kommunale anlægsinvesteringer kan følge med. Som med hele udviklingen i Vinge er det Frederikssund Byråd, der beslutter hvor, hvor meget og hvor hurtigt vi udvikler byen Vinge, fastslår borgmester Tina Tving Stauning, der glæder sig til samarbejdet.

Share.

About Author