Hjælp ikke indbrudstyvene til tops

0

NORDSJÆLLAND: – Vi er ikke i tvivl om, at I er rigtig mange hjælpsomme borgere Nordsjælland. Det oplever vi for eksempel, når vi beder jer om hjælp til at finde en efterlyst eller en savnet person. Og tak for det, skriver Nordsjællands Politi i et opslag – holdt i en munrer tone – på facebook. 

Og fortsætter:

– Selvom det er al ære værd at give en hjælpende hånd, så er det også en gang imellem nødvendigt at se på, om man – den at være opmærksom på det – kommer til at give en hjælpende hånd til nogen, der ikke skal have det. Særligt når de ”nogen” har en karriere på den forkerte side af loven.

– Vi oplever nemlig relativt ofte, at indbrudstyve selv tager sig en hjælpende hånd ved at snuppe stiger og andet værktøj fra haver, skure og så videre for at bruge remedierne til at bryde ind via førstesalene i husene i nabolaget. 

– Og det ville jo være ærgerligt, hvis man var en af dem, der uforvarende overlod værktøj til indbrudstyvene, og dermed gør deres arbejde lettere for dem. 

Til tops
Vær derfor gerne opmærksom på, om du er en af de borgere, som – uden at ville det – hjælper indbrudstyven til tops ved ”udlåne” stiger og andet værktøj.

– Giv i stedet dig selv og dit nabolag en håndsrækning til at undgå indbrud ved at sørge for, at tyven ikke kommer længere op ad ”karrierestigen” eller måske slet ikke kan finde den. 

– Det kan du for eksempel gøre ved at låse stige og andet værktøj inde, så det ikke er frit tilgængeligt for folk, som mest af alt har brug for et kursus i at kende forskel på dit og mit.

Hvis du samtidig sørger for at sikre dine døre og vinduer, så de er sværere at bryde op, og med sensorstyret lys sætter spot på blinde vinkler og mørke hjørner – så er du langt i din egen karriere som borger sikret mod indbrud.

Deltag i debatten
Share.

About Author