Ugens klumme af Tom Lysgaard

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Hornsherred i centrum.

I Jægerspris har vi efterhånden haft padelbaner i over 1 år, og medlemmerne bliver ved med at komme til klubben. Vi er gået fra 60 medlemmer i tennisklubben, og er nu med introduktionen af padeltennis ved at nærme os 300 medlemmer. I 2020 blev Jægerspris tennisklub kåret til højdespringer i dansk tennisforbund, og 2021 bliver også et rekordår. Skibby er også kommet godt i gang med at etablere padelbaner, og jeg har haft dialog med folk i Dalby og Kyndby huse omkring ideer til at etablere padelbaner. Ude i de små lokalsamfund kan padelsporten være med til at give god motion til borgerne i de små byer, og det kan skabe nye sammenhold på tværs af alder, og generationer. Padelsporten er også en god aktivitet for familier, da spillet er meget nemt at lære. 

Det er er spil for alle aldersgrupper.
For seniorerne er spillet også meget gavnligt. Det er mere skånsomt for muskler og led, og forskning har vist, at det også styrker hjerneaktiviteten. Padelsporten kan også tænkes sammen med andre sportsgrene, eksempelvis badminton, bordtennis og fodbold. Sportsgrenene kan supplere hinanden. 

Ved at etablere endnu flere padelbaner rundt omkring i kommunen, kan vi også sikre, at endnu flere får nem adgang til at bevæge sig, og samtidig er det en sjov sportsgren, som bevirker, at det er nemmere at blive motiveret til at spille. Hvis man går rundt med en ide om at sætte noget i gang omkring padel, så kan man søge forskellige puljer til at komme i gang. Man kunne også lave lokale indsamlinger, så man har noget at gå videre med. 

Tom Lysgaard
Formand Jægerspris tennis og padelklub 

Tom Lysgaard bosat Jægerspris
Foreningsaktiv Jægerspris underducks (Floorball) samt Jægerspris tennis og padelklub.
Kredsbestyrelsemedlem Venstre Frederikssund/Halsnæs kredsen.
Medlem af Venstres EU udvalg Nordsjælland. 

Deltag i debatten
Share.

About Author