Historisk udflugt til Stevns

Historisk udflugt til Stevns
En busfuld medlemmer fra de historiske foreninger i Frederikssund og Skibby så Præstø i solskin søndag 26. maj. Foto: Søren Skov.

SKIBBY: Hverken den ekstra sweater eller den lille paraply i tasken kom i brug, da en hel busfuld af historie-interesserede fra Frederikssund og Skibby på Gjorslev Slot og på byvandring i Præstø søndag 26. maj, hvor der ellers var lovet både tordenbyger og skybrud. Frederikssunderne nåede at få en skylle i Servicegaden, inden de kom ombord på bussen, men derefter var det en sommer- og solskinssøndag.

Traditionen tro havde de historiske foreninger i Frederikssund og Skibby slået sig sammen om at arrangere en forårsudflugt for medlemmerne, der i Frederikssund begyndte allerede kl. 8.30.

Efter flot rundvisning på Gjorslev Slot indtog deltagerne kalvesteg med rødvinssovs og garniture på Restaurant Udsigten for så at tage videre til Præstø, hvor guider viste rundt i byens gader og fortalte om byens historie.

Inden køreturen gik tilbage, var der en kop kaffe med hjemmebag fra bussen, og lidt efter kl. 18.00 blev skibbyerne sat af i Skibby, hvor Historisk Forenings sidste foredrag i forårssæsonen er 6. juni kl. 19.30 med emnet ”Kyndbyværket”.

Andre artikler fra denne uge