Grevinde Dannerløb for 27. gang

0

JÆGERSPRIS: Hjerteforeningens motionsklub Jægerspris er tilbage med det 27. årlige og traditionsrige Grevinde Dannerløb søndag den 26.marts i Nordskoven.’

Løbet skydes i gang af formanden for Jægerspris Netværk. Der forventes at være 600 til 700 tilmeldte børn og voksne.

Der er tilknyttet mere end 100 frivillige til løbet, og mange løbere har deres familie med på ”forårsskovturen”, så Dannerløbet er et af de største en-dags arrangementer i Hornsherred.

Flere ruter

Grevinde Dannerløbet omfatter fire distancer: ½ maraton, 10 km, 5,6 km og et 2 km børneløb.

Alle løb foregår i skoven og omkring slottet.

Startområdet er cirka 500 m fra Rejsestalden inde i skoven, og det første løb skydes i gang klokken 11.

Mållinjen er ved Rejsestalden. Her er der en god stemning, hvor tilskuerne har mulighed for at besøge Hjerteforeningens bod, købe en kop kaffe og heppe ved målstregen.

Vejret er der ingen garanti for, men løbet foregår i læ for vind og vejr på smukke og gode skovveje og kortere åbne strækninger på asfalt.

Der er præmier til de tre hurtigste m/k på hver distance for deltagere under 45 år og over 45 år. Tidtagning foretages elektronisk af Runraces.

Desuden er der mange flotte lodtrækningspræmier.

Populært børneløb

Børneløbet på to kilometer plejer at være en stor succes.

Der forventes over 250 tilmeldte børn til løbet, som skydes i gang af Hjerteforeningens maskot.

Der tages ikke tid på børneløbet, men alle børn får en medalje,samt billet til en is fra det lokale ishus.

Der har tillige været en stigning i antallet af børn, der løber med på de længere distancer, og stoltheden over at komme i mål før far eller mor er slående.

Frivillighed

Hjerteforeningens Motionsklubs formand Ole Munch og løbskoordinator Jens Erik Ellegaard-Jensen fortæller, at der er brugt langt over 1.000 frivillige timer på forberedelsen af løbet.

Alt er på plads, og de frivillige, der er tilknyttet arrangementet, er klar til vejvisning på ruterne, ved væskedepoterne og til at servicere løberne før og efter start.

De cirka 100 frivillige fra Hjerteforeningens Motionsklub Jægerspris, som bruger weekenden på at få arrangementet til at forløbe i en god atmosfære, er alle enige om, at arrangementet er en succes, når de ser de glade børn og de trætte – men dog smilende løbere – komme i mål efter at have ydet en god og svedig præstation ude på ruterne.

Arrangementet bliver bakket op af forskellige sponsorer, der blandt andet sponserer varm suppe, saft, flutes og frugt til løberne i målområdet samt ved at give fine sponsorgaver.

Hovedgaden spærres

Motionsklubben har igen i år fået tilladelse til – i nogle timer – at spærre Hovedgaden af ud for Rejsestalden under løbsafviklingen.

Det gøres for at øge sikkerheden og give bedre plads til de mange hundrede løbere og tilskuerne, der befinder sig i målområdet før og efter start.

Løbet trækker deltagere fra det meste af Nordsjælland og mange af løberne er gengangere fra de foregående år.

Flere af de omkringliggende løbeklubber bruger Grevinde Dannerløbet til afholdelse af klubmesterskaber, da der er professionelt tidstagning.

Foto: Steen Westh

Share.

About Author

Avatar photo