Selsø Slot vil have mere liv i haven

Selsø Slot vil have mere liv i haven

SELSØ: Jan Mølgaard, filialdirektør fra Nordeas afdeling i Frederikssund, var den 4. marts forbi Selsø Slot for at overrække den glædelige nyhed om en bevilling på 60.000 kroner fra Nordea-fondens fokusområde ”Liv i det Lokale”.

Midlerne skal bruges til at gøre udeområdet omkring Selsø Slot sjovere for de mindste til glæde og gavn for familier, institutioner og gæster i det hele taget.

Med bevilling kom også nogle rosende ord fra Jan Mølgaard:

– Jeg er stolt af, at vi har en kultur- og turistattraktion som Selsø Slot i vores kommune og er glad for, at Nordea Fonden støtter med 60.000 kroner til det gode formål. Jeg glæder mig til at besøge slottet senere på året og opleve resultaterne.

Frivillige kræfter

Midlerne er øremærket materialer og udstyr . Og i sådanne tilfælde er stærke, frivillige kræfter alfa omega.

Derfor er det også en stor glæde, at Selsø Slots Venner stiller op med manpo-
wer, ligesom Nationalpark Skjoldungernes Land og naturfagsindsatsen i Frederikssund Kommune giver muskler og medspil i projektet.

Og netop den lokale og brede opbakning til projektet, er en af begrundelserne for bevillingen

En vigtig brik

Projektet er udviklet henover det sidste års tid i dialog mellem Selsø Slot, Selsø Slots Venner, Nationalparken og Frederikssund Kommunes naturvejlederindsats.

Og nu kan det sættes i gang, så området bliver endnu mere indbydende i de kommende måneder.

For formanden for Den Plessenske Selsøfond, Iben Bækkelund Jagd, er bevillingen er et vigtigt skridt i den rigtige retning.

– Herregårdsmuseet er i fuld gang med at implementere en strategi, som skal forankre herregården mere i lokalmiljøet og dermed blive et endnu bedre samlingssted for kulturarv, natur og sociale fællesskaber for både store og små.

– Og med den bevilling kan vi understøtte et af vores mål og ønsker: at skabe mere liv i Herregårdshaven.

Til dagligt er det Selsø Slots Venner, der vedligeholder de grønne områder, der hører til slottet.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »